Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Fingiranje incidenata sa ciljem stvaranja alibija za prisustvo specijalaca u srpskim sredinama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali ono što nas brine je da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama

  • 1
Kosovo Kosovkska Mitrovica policija policajci specijalci Foto: Tanjug/Ivan Radulović

Srpska lista saopštila je da u ime srpskog naroda najoštrije osuđuje incident koji se sinoć dogodio kada su nepoznata lica bacila najverovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera u Severnoj Mitrovici, prenosi Kosovo Online.

SL ističe i da su uvereni da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Severe Mitrovice i zastrašivala građane.

- Bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali ono što nas brine je da fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastavak represije nad našim narodom, kao i neosnovana hapšenja - navode iz Srpske liste.

Naglašavaju da je šok bomba bačena u reonu koji je pod nadzorom specijalnih jedinica Kosovske policije.

- Želimo da informišemo javnost da je i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo da je i ova šok bomba bačena u reonu koji je nedeljama u nazad pod potpunom kotrolom kurtijevih specijalnih jedinica - kažu iz Srpske liste.

Oni su ponovili zahtev Kforu i Euleksu da pojačaju svoje prisustvo u Severnoj Mitrovici, kako bi sprečili, kako navode, fingirane incidente.

- Zato ponavljamo zahtev Kforu i Euleksu da pojača svoje prisustvo na severu Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje, ponavljamo, Kurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA