Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Vučić demantovao da je u Atini podržao hapšenje Vladimira Putina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić je objasnio da je u Atini usvojena verzija dokumenta bez ikakvog potpisa

  • 55
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas informaciju da je tokom sastanaka u Atini sa liderima Zapadnog Balkana i predstavnika EU, na kojima je prisustvovao i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao dokument u kom podržava hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

On je dodao i da lažni napisi u medijima rade protiv interesa Srbije.

"Kažu Vučić podržao hapšenje Putina. Da sad ja pročitam da vidite šta tačno piše. Da vidite s kakvim lažovima mi imamo posla. Dakle to je bio razgovor da vidimo hoće li neko poimence da se pominje. Čak ga nije bilo ni u verzijama. Pa su bile neke teže verzije u kojima je bilo jasnije o čemu se radi i ko će da se spominje. Pa je i to promenjeno", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je u Atini potpisao neki dokument jer se, kako je rekla, u dnevnom listu Nova pojavila informacija da je Vučić potpisom podržao hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vučić je objasnio da je u Atini usvojena verzija dokumenta bez ikakvog potpisa.

 "Saglasili smo se da ratni zločini i druga zlodela ne smeju proći nekažnjeno tokom napada na civile i uništavanja infrastrukture a svi koji su odgovorni moraju za to da odgovaraju", rekao je Vučić.

On je upitao da pronađu gde se u dokumentu navodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili Ruska Federacija.

"Jel ima neko normalan da ovo ne bi prihvatio i potpisao. Zamislite piše da treba da odgovaraju oni koji su ubijali civile i decu. I šta je sporno. Postoji li čovek na svetu koji to ne bi potpisao, da je normalan. Ne postoji niko na svetu", rekao je Vučić.

Dodao je da su u prvoj verziji i međuverziji Deklaracije iz Atine postojale malo drugačije odrednice, ali da je Srbija uspela da te rečenice budu izbačene.

"Saglasili smo se da ćemo da osuđujemo grubo kršenje međunarodnog prava povelje UN-a i zalaganja OEBS-a, a zatim OEBS vezuju za ratne zločine, a znate kakvu je odluku doneo. U ovome što smo potpisali toga nema", rekao je Vučić.

Rekao je da se danima i nedeljama organizuje hajka protiv njega u kojoj govore da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

"Govore viđaj se sa Zelenskim, nemoj da uvodiš sankcije Rusiji. A onda kada im se učini da bi mogli nešto da kažu protiv mene, ma šta da je to onda kažu 'aha ti si protiv Putina'. Tu postoji jedini princip 'moramo da budemo protiv Vučiča i Srbije i da joj napakostimo na svaki mogući način'. Zna naš narod ko radi za interese Srbije i uveren sam da ćemo to da vidimo uskoro", zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Jednom zauvek da rešimo problem stambenog pitanja za sve izbeglice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica Milicic

    23. avgust 2023 | 12:52

    Vučić barata činjenicama i u mogućnosti je da demantuje neistinu koju plasiraju pojedinci.Srbija ne podržava hapšenje Putina.

  • Niki

    23. avgust 2023 | 12:52

    To što strani mediji plasiraju la\ne vesti da na[tete Srbije to mi je jasno, ali mi nije jasno kad to rade "domaći" mediji i time direktno štete interesima Srbije.

  • Vesna

    23. avgust 2023 | 12:54

    Izmišljaju laži da bi nas posvađali sa Rusijom, ali to su naša braća žao mi je neće vam uspeti u nameri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA