Vreme čitanja: oko 2 min.

Petković: Poruka Maćedoncija je otvorena pretnja

Vreme čitanja: oko 2 min.

On ističe da se Maćedonci jasno deklarisao kao "ratni huškač i ratni ministar", što dokazuje i porukom da su KBS naslednik zločinačke UČK koja je i od strane međunarodnih predstavnika proglašena terorističkom organizacijom

  • 39
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da se, u trenutku kada premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno potpiruje sukobe i izaziva tenzije i provokacije na severu Kosova i Metohije, poruka ministra odbrane privremenih institucija Ejupa Maćedoncija, da će tzv. KBS uskoro delovati i na prostoru severa KiM ne može shvatiti drugačije nego kao otvorena pretnja.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije Petković je rekao da takve opasne poruke, ratnički pokliči i zveckanje oružjem srpskom narodu na severu KiM niti idu u pravcu preko potrebne deeskalacije, niti u pravcu mirnog i održivog rešenja, već podižu tenzije, unose nemir među srpski narod i prete da destabilizuju čitav region.

"Podsećamo tzv. ministra ratne prošlosti da dobro prouči sve garancije koje postoje na osnovu kojih nikada nikakve kosovske bezbednosne snage ne mogu da uđu na sever pokrajine. To su, ne samo garancije iz 2013. godine, generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena, već i garancije koje je 28. decembra prošle godine NATO dao da KBS ne mogu na sever bez njihove saglasnosti", rekao je Petković.

On ističe da se Maćedonci jasno deklarisao kao "ratni huškač i ratni ministar", što dokazuje i porukom da su KBS naslednik zločinačke UČK koja je i od strane međunarodnih predstavnika proglašena terorističkom organizacijom.

Kako kaže, jedna takva formacija nema šta da traži u srpskim sredinama na KiM, jer srpski narod nije, niti će ikada zaboraviti sva "zlodela, stradanja i patnje koje je pretrpeo od strane terorista UČK kojima se i u Hagu sudi za monstruozne ratne zločine".

"Takva opasna izjava dolazi nakon Kurtijeve poruke da je i kosovska policija naslednik tzv. UČK, što jasno pokazuje kakvim bi zločinačkim metodama Kurti i njegovi posilni voleli da pokore sever naše južne pokrajine. Zato im se i priviđaju srpske baze blizu administrativne linije, ne bi li na taj način pokušali da opravdaju svoje militantne poteze i snove", zaključio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    25. avgust 2023 | 16:16

    Medjunarodna zajednica mora da spreci svaki pokusaj upotrebe KBS protiv srpskog naroda.

  • Jovana

    25. avgust 2023 | 13:28

    A sta drugo Kurti zna da radi sem da potpaljuje vatru.

  • Kasija

    25. avgust 2023 | 15:03

    Srbija novo ubistvo i zlostavljanje Srba nikada više neće dozvoliti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA