Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi upad u zgrade na severu: Grupa osoba zatražila od stanara u Lešku i Sočanici da se isele

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, reč je o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Republike Srbije

  • 1
Majka žena dete devojčica napad porodično nasilje uplašeni pljačka pljačkaš lopov muškarac obija stan obijanje stana Foto-ilustracija: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da je grupa osoba, predvođenih tzv. zamenikom ministra Radoicom Radomirovićem, danas upala u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, u kojima žive majke sa malom decom, socijalno ugroženi, penzioneri, i zapretili im nasilnim iseljavanjem, te da će, ukoliko to ne učine, imati problem s policijom.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, reč je o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM i lokalne samouprave, i nikakve veze sa Prištinom nemaju, niti Priština ima pravo da njima raspolaže.

"Nema sumnje da je reč o nastavku terora Prištine koji diriguje Aljbin Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta", navedeno je u saopštenju.

Kako je naglašeno, stanovnici ovih zgrada koji poseduju rešenja o stanovanju uznemireni su ovakvim postupanjem Kurtijevih emisara, i nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu KiM i eskalacije situacije, što Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini svakodnevno sanjaju.

Ističe se da je ista ova grupa Kurtijevih bandita sinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe građenu sredstvima Kancelarije za KiM, gde su zamenili brave i preoteli imovinu.

O ovim neovlašćenim upadima u posed odmah smo obavestili i međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, navela je Kancelarija za KiM.

"Srpski narod na severu KiM samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije", naglašeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    4. septembar 2023 | 21:45

    Па све ама баш све на окупираном КиМу је грађено од државе Србије

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA