≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Milanović pozvao u UN da priznaju Kosovo - svi baš potrčali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na poruku portparola EU Petera Stana da ZSO treba da bude formirana što pre Vučić kaže - dobro jutro Kolumbo.

  • 39
Aleksandar Vučić Ujedinjene nacije UN FOTO Foto: Profimedia/AFP/TIMOTHY A. CLARY

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku, povodom poziva predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da sve članice UN priznaju nezavisno Kosovo, da su baš svi stali u red da poslušaju Milanovića.

"Vidimi ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, guraju se, vidite iza ugla, ima da kažu - pozvao nas Milanović pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo. Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona da kaže nešto po tom pitanju", rekao je Vučić na pitanje novinara kako komentariše poziv Milanovića.

Na pitanje novinara od čega polazi opozicija koja je jutros potpisala sporazum o saradnji i njegovom rušenju, što su preneli svi hrvatski mediji i gde je veza između srpske opozicije i hrvatskih medija, Vučić je rekao da "valjda žele isto" i da bi i sam to radio na mestu jednih i drugih.

Dodao je da imaju iste ciljeve, ali da im ništa ne zamera.

Hrvatska Zoran Milanović UN Ujedinjene nacije Foto: Tanjug/AP

"Moja majka je govorila prvo skočio pa reci hop, a oni viču pobeda, hop, hop 20 puta, samo nikako da skoče. Pobeda je kada prebrojite glasove", rekao je Vučić.

Na pitanje gde je zapelo kod inovativnih lekova pošto opozicija kaže da se ne izdvajaju sredstva za lekove već za stadione, Vučić je rekao da se za razliku od njih koji nisu ni dinara izdvajali ni za retke bolesti niti za inovativne lekove, nikada veći novac nije izdvajao i za to.

"Ali se sada, za razliku od njihovog vremena kada su bili na vlasti, izdvaja i za stadione, crkve, bolnice, puteve i pruge, naučno-tehnološke parkove i drugo. Za sve što oni nisu imali ni volje, niti para, pošto su samo hteli oni da budu bogatiji", rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje Tanjuga kakav odjek očekuje nakon poruke za govornicom Generalne skupštine UN da oni koji su izvršili agresiju protiv Srbije danas drže pridike o teritorijalnom integritetu Ukrajine, pozvao političare zemalja koje su 1999. godine bombardovali Srbiju da mu objasne da je poslednji trenutak, ako uopšte postoji bilo kakva šansa, da od političara prošlosti postane političar budućnosti.

"Da shvatim da ne treba da se osvrćem, i da one koji malo više i malo bolje slušaju dovedu tamo gde je potrebno", rekao je Vučić

Predsednik Srbije je rekao da na poruku portparola EU Petera Stana da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana što pre može samo da kaže - dobro jutro Kolumbo.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić iz Njujorka: "Posle pretnji Kurtija Srbi će da pate i plate, tražićemo hitnu sednicu SB UN"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    21. septembar 2023 | 21:46

    Hrvati uvek moraju da zabijaju nos gde im nije mesto.

  • Marija

    21. septembar 2023 | 21:33

    O tome, dragi Hrvati, možete samo da sanjate i maštate!

  • Milovan

    21. septembar 2023 | 20:54

    Nesrećni Milanović je pijun zapada,i mora da kaže što mu je rečeno. Jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA