Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević o upadima specijalaca u KBC Kosovska Mitrovica: "Za njih ništa nije sveto, nema pristojnosti"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" pojačavanje terora nad Srbima"

  • 21
Miloš Vučević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocenio je za Kosovo onlajn da je jutrošnji upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" nastavak onoga što kosovske vlasti rade od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini, ukazujući da je veoma zabrinut zbog onoga što sledi jer Kurti neće stati sa terorom nad srpskim narodom s ciljem etničkog čišćenja.

"Ovo jutros je nastavak svega onoga što Priština radi, ne samo prethodnih dana, već nedeljama i mesecima, odnosno od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini. Ono što nas zabrinjava jesu upadi u privatne stanove i uznemiravanja srpskih porodica na severu, a posebno upad u KBC Kosovska Mitrovica. Za njih ništa nije sveto, za njih nema pristojnosti, za njih nema poštovanja ljudskih prava i bojim se da će se taj teror nad Srbima samo pojačavati, odnosno intenzivirati", kazao je Vučević za Kosovo onlajn.

Vučević navodi da Kurti događaje u Banjskoj vidi kao idealnu priliku da pojača provođenje etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

"Očekujem da će ti njihovi organi početi da donose odluke o zapleni imovine lica za koja smatraju da su opasnost za njihov režim zbog otpora etničkom čišćenju srpskog življa na Kosovu i Metohiji. Ne mislim da će stati i krajnje sam zabrinut za ono što nam sledi", zaključuje Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    29. septembar 2023 | 17:47

    Ni nacisti u 2.SR nisu tako upadali u bolnice Srbije...

  • Potraga

    29. septembar 2023 | 17:00

    Za teroristima gde su da su mogu biti u bolnici kad su mogli u manastiru zar to nije sveto mesto

  • Uroš

    29. septembar 2023 | 16:58

    Ništa sveto ne može za genocidane Kurtijeve mafijaše zvane Kosovskom policijom da bude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA