≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: U decembru izbori za parlament, pokrajinu, Beograd i 70 opština

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Ono što je bio zahtev opozicije, evo imaćete u dva intervala izbore, poštujuće političke dogovore i zakone, poručio je Vučević

  • 33

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević istakao je danas u emisiji "Novo jutro", na Pink televiziji, da će predstojeći izbori biti lepa prilika da se proveri ko koliko vredi i da veruje da će Aleksandar Vučić podržati SNS.

- Izbori mogu da se održe do kraja godine, verujem da ćemo imati izbore u decembru ove godine. Govorim o izborima za Narodnu skupštinu, Pokrajinsku skupštinu Vojvodine, Skupštinu Grada Beograda i 70-ak lokalnih samouprava - rekao je Vučević i dodao:

- Oko 100 lokalnih samouprava, gradova i opština, imaće izbore u maju, junu sledeće godine.

- Ono što je bio zahtev opozicije, evo imaćete u dva intervala izbore, poštujuće političke dogovore i zakone. Ja mogu da kažem da sam zabrinut, jer sam prvi među jednakima u SNS, znam šta nas čeka u narednim mesecima, treba mnogo da se radi. Ja verujem da će predsednik Srbije podržati svoju stranku, mislim da je to prirodno i logično - rekao je Vučević.

Vučević je rekao da veruje da će u decembru građani moći da kažu jasno i glasno kakvu Srbiju žele.

- Bojim se da ovi što su tražili izbore da ako izgube izbore da će ponovo imati priču da su pokradeni. Nećete biti pokradeni, imate više partija i lista. Oni imaju mnogo više kontrolora na biračkim kutijama nego što ih ima SNS. Svuda ste brojniji, govorim i o levoj i desnoj opoziciji. Uđite u narod i vidite šta narod ima da kaže. Biće to lepa prilika da proveri svako koliko vredi- rekao je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dražo

    8. oktobar 2023 | 10:20

    Očekujem da će izbori u maju i junu naredne godine biti još jedna prilika da se demokratija ojača u Srbiji.

  • Jovan25

    8. oktobar 2023 | 09:54

    Ispunjeni su svi uslovi opozicije, sada mogu da se sklone sa ulica i da pokušaju da pređu censuz na izborima, mada uz lidere koje ih vode i pošto nemaju politički plan i to će biti jedva dostižno.

  • Natalija

    8. oktobar 2023 | 10:21

    Otvorenost i otvorena konkurencija na izborima su temelji demokratije, neka tako i ostane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA