Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija na KiM povodom novog hapšenja Srba: "Uhapšeni je iz Čačka, naprasno postao zanimljiv Prištini"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju naprasno postao zanimljiv progoniteljima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela"

  • 3
Petar Petkovic Foto: Telegraf

Kampanja sistematskog zastrašivanja i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nastavljena je danas neosnovanim hapšenjem još jednog Srbina kojem se na teret stavljaju navodni ratni zločini, saopštava Kancelarija za KiM.

Slaviša Nedeljković (59), iz sela Nevoljane kod Vučitrna, otac dvoje dece koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor, priveden je na Jarinju, a nakon zadržavanja u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odveden je u Prištinu, navode.

"Ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju naprasno postao zanimljiv progoniteljima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela, a Nedeljkovića terete za navodni ratni zločin iako nikada nije bio deo ni policijskih ni vojnih snaga.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao i u sličnim slučajevima u prošlosti, našem građaninu obezbedila pravnu i svaku drugu pomoć. Jasno je da se uporedo sa kapanjom pritisaka na Srbe na severu pokrajine, koja za cilj ima njihovo proterivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja ljudi koji dolaze u posete svojim imanjima i rođacima, kako bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji potpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raseljenih na povratak.

Ova zločinačka politika Prištine može izazvati samo nove tenzije i napetosti na terenu, i bez njenog obuzdavanja ne može biti bilo kakvog istinskog pomaka u procesu normalizacije odnosa", poručuju iz Kancelarije.

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    18. novembar 2023 | 17:12

    Опет кукате? Реагујте бре! Колико их има по Бујановцу?

  • A

    18. novembar 2023 | 16:08

    Vi možete samo da pričate i dajete izjave,i ništa više,a šiptari rade šta hoće.

  • AntiEU

    20. novembar 2023 | 06:23

    Ne volim Tadica isto kao i vas, ali cak ni kod njega nije bila ovaka nemoc, ovo je strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA