Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić doputovao u Skoplje na Ministarski savet OEBS-a

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na skupu učestvuje više od 70 delegacija

  • 2
Nikola Tesla i Mihajlo Pupin na novim poštanskim markama Foto: Milena Đorđević

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić doputovao je danas u Skoplje, gde će učestvovati na 30. Ministarskom savetu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Dačić će učestvovati na plenarnoj sednici Saveta, a planirano je da održi i više bilateralnih sastanaka sa ministrima spoljnih poslova drugih zemalja. Takođe, najavljeno je i da će potpisati zajedničku izjavu sa šefovima diplomatija zemalja jugoistočne Evrope o borbi protiv korupcije.

Na skupu učestvuje više od 70 delegacija, a posebnu pažnju izazvao je dolazak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova. On je u Severnu Makedoniju juče doleteo avionom preko Turske i Grčke, zato što je Bugarska odbila da otvori svoj vazdušni prostor.

Zbog dolaska Lavrova, Savet bojkotuju ministri spoljnih poslova Ukrajine, Litvanije, Letonije i Estonije. Ministarski savet traje do petka, 1. decembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Neprihvatljiv potez pomeranja spomen ploče u Prištini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA