Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Ruske Federacije

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom razgovarao o evropskim integracijama Srbije

  • 1
Dačić i Sergej Lavrov Foto: MSP, Dijana Vukomanović

Na marginama 30. Ministarskog saveta OEBS u Skoplju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić imao je kraće bilateralne susrete sa šefovima diplomatija država članica OEBS.

Pored razmatranja bilateralnih pitanja, Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS kao organizacija suočava, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem.

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, trenutnoj situaciji u regionu, kao temama od zajedničkog interesa.

U razgovoru sa šefom diplomatije susedne Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je razmenio mišljenje o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u OEBS i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja ove organizacije koja okuplja 57 zemalja.

Dačić je na marginama ministarskog sastanka OEBS imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA