INTERNACIONALAC: Dulić imao dva srpska i jedan pasoš Hrvatske!

Tužilaštvo za ogranizovani kriminal oduzelo je Duliću sve tri putne isprave, kao meru za osiguranje njegovog prisustva tokom krivičnog postupka

  • 1

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posedovao je čak tri putne isprave: pasoš Republike Srbije, diplomatski pasoš Vlade RS, ali i pasoš Republike Hrvatske.

Sve tri putne isprave Duliću su oduzete kao mera za osiguranje njegovog prisustva tokom krivičnog postupka i prosleđeni Specijalnom sudu.

Dulić, međutim, ima pravo da traži dozvolu suda za put u inostranstvo i privremeno vraćanje putne isprave, a odluku da li će mu to dozvoliti donosi sud u svakom konkretnom slučaju.

Portparol suda Maja Kovačević Tomić kaže da sudija koji će voditi Dulićev slučaj, tačnije odlučivati o svim drugim zahtevima, među kojima je i pravo da otputuje u inostranstvo, još nije određen.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je  da je tužilaštvo u petak predalo optužni predlog Višem sudu u Beogradu protiv Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja. Radisavljević je rekao da su optužnim predlogom obuhvaćeni i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Oni se terete za najblaži oblik krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, za koji je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

(M. S. / Tanjug / Foto: Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA