Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan još jedan protest SPN, i večeras završen ispred RTS

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćaj koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskoj kao i u Bulevaru kralja Aleksandra je normalizovan

  • 19
SPN PROTEST RIK Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) održale su večeras još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a završile ga kao i prethodne večeri ispred zgrade RTS.

Saobraćaj koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskoj kao i u Bulevaru kralja Aleksandra je normalizovan.

Predstavnici koalicije SPN ponovili su ispred RIK-a zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora, a zatim su pozvali okupljene ponovo u protestnu šetnju ka RTS-u nezadovoljni izveštavanjem tog medija.

Jedan od nosilaca liste Miroslav Aleksić rekao je da je RTS "ostao nem" za sve što se proteklih dana dešavalo kao i za štrajk glađu njihovih kolega.

Ispred zgrade RTS-a predstavnici koalicije pročitali su vesti, kako su rekli, "slobodnog dnevnika" RTS-a i upitali zašto u njihovom programu nema mesta za izveštaj CRTE ni za njihove članove RIK-a.

Rekli su i da podržavaju protest koji studenti najavljuju za sutra.

Na skupu su bili predstavnici koalicije SPN Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Đorđe Pavićević, Mila Popović, Vladimir Obradović, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović.

Predstavnik studenata Nikola Ristić objavio je prethodno na društvenoj mreži X da će se studenti sutra u podne okupiti ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave gde nameravaju da ostanu do subote u 12.00 sati, kada će se, kako je rekao, pridružiti protestu inicijative "Proglas".

Protest je večeras održan i u Zrenjaninu.

(Telegraf.rs)

Video: Dvoje štrajkača glađu završilo u bolnici, a jedan odustao od štrajka: Završen protest opozicije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milat

    28. decembar 2023 | 21:16

    Opozicija je propala slabo je to, ne veruje im više niko, ovo je njihov kraj.

  • žika

    28. decembar 2023 | 21:16

    Sa ovim ponašanjem su dojadili i Bogu i narodu!!!

  • vlada

    28. decembar 2023 | 21:11

    Umesto da stave prst na celo i razmisle zasto su izgubili,oni i dalje nastavljaju sa svojom totalno pogresnom i iritirajucom politikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA