Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropska komisija: Naš predlog za pasoše Srba sa KiM sada razmatraju Evropski parlament i Savet EU

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

EK je 16. novembra usvojila predlog da se kosovskim Srbima koji su nosioci srpskih pasoša, a koje izdaje Koordinacioni direktorat Srbije, omogući da putuju u EU bez viza

  • 0
Srpski pasos Foto: Shutterstock

Portparolka Evropske komisije za unutrašnje poslove Anita Hiper izjavila je da će predlog Evropske komisije da se Srbima na Kosovu i Metohiji, koji imaju srpske pasoše, omogući da putuju u EU bez viza, "dopuniti stupanje na snagu bezviznog režima za nosioce kosovskih pasoša" nakon što bude usvojen u Evropskom parlamentu i Savetu EU.

"Ovo će omogućiti svim građanima Zapadnog Balkana da putuju u EU bez viza. Predlog je podnet i sada je na razmatranju u parlamentu i Savetu", navela je Hiper za Tanjug i dodala da taj predlog sada razmatraju te dve institucije.

Podsetila je da je EK 16. novembra usvojila predlog da se kosovskim Srbima koji su nosioci srpskih pasoša, a koje izdaje Koordinacioni direktorat Srbije, omogući da putuju u EU bez viza.

"Evropska komisija se raduje tome da evropski zakonodavci odobre ovaj predlog", naglasila je Hiper.

(Telegraf.rs)

Video: Održan protest srpskih privrednika zbog zabrane srpske robe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA