Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić osudio incident u Hrvatskoj, upućena protestna nota ambasadi Hrvatske

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je ocenio da je to apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država

  • 6
Ivica Dačić, diplomatska akdemija Ivica Dacic

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u naselju Kaštel Stari u Hrvatskoj i dodao da je tim povodom je upućena protestna nota Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu.

On je ocenio da je to apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. februara 2024. godine, tokom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj. Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu, i direktno i ozbiljno narušava odnose dveju zemalja", naveo je on u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. februar 2024 | 16:40

    ZAR STE MOGLI NESTO DRUGO OCEKIVATI OD USTASA!!????!! ONI SU CEDA BRISELA!!!!!

  • Zoran

    14. februar 2024 | 16:47

    Naše službe a tu su i Ruske treba da istraže ko je te seljobere platio jer sami to nisu smislili.

  • Srbenda do Zagreba

    14. februar 2024 | 17:24

    Ustase ostaju ustase.Nikad se nisu ni krili da mrze patoloski Srbe..Sa njima nikada ,nikada ,ni dobar dan..Da I'm nisu pomogli zapadni mocnici oni bi odavno pobegli kod Nemaca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA