Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulutaš: Kfor posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost na KiM

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost Kfora da podrži sve napore međunarodne zajednice, za stabilnost i bezbednost na KiM i za mir u regionu

  • 3
Kosovo izbori Foto: Tanjug/Dopisništvo KIM

Kfor je posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost širom KiM i regiona, saopštio je komandant mirovne misije NATO snaga na KiM general-major Ozkan Ulutaš tokom sastanka sa šefom Kancelarije EU u Prištini Tomašom Sunijogom, ambasadorima zemalja članica EU i šefom Euleksa, general-majorom Đovanijem Pjetrom Barbanom.

"Razmenjena su mišljenja o nekoliko tema, uključujući aktivnosti Kfora, saradnju Kfora sa kosovskom policijom i Euleksom i njegove tekuće bezbednosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navedeno je u saopštenju Kfora na Fejsbuku povodom sastanka.

Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost Kfora da podrži sve napore međunarodne zajednice, za stabilnost i bezbednost na KiM i za mir u regionu.

"Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti, da omogućuje bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u bilo kom trenutku i na nepristrasan način", saopštila je misija NATO u pokrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. februar 2024 | 14:00

    Zaoravih dodati Srbija mora zahtevati u UN da se iz Brisela (EU) vrati predmet u UN i tamo resavati sa zemljama koje nisu nisu ucestvovale u bombardovanju Srbije 1999 78 dana i 78 noci i koje nisu priznale albansku OVK drzavu na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije.

  • mihailovic

    24. februar 2024 | 13:35

    KFOR je NATO,sto je najgore Srbija je pristala da joj NATO (KFOR) bude mirotvorac iako 90% KFOR strukture dolaze od zemalja koje su priznale Albansku OVK drzavu na tlu drzave Srbije Kosovo i Metohije. KFOR je morao biti sastavljen od zemalja koje nisu NATO clanice,koje nisu ucestvovale u bombardovanju Srbije 1999 78 dana i 78 noci i koje nisu priznale albansku OVK drzavu na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije. Isto se desava i sa pregovorima u Briselu EU,(koji su krsenje postojeceg Ustava Srbije). Kako moze EU da vodi pregovore u Briselu kad je skoro ceo EU priznao albansku OVK drzavu na tlu Srbije Kosovo i Metohije,znaci da su PRISTRASNI ? Srbija mora zahtevati u UN da KFOR svu strukturu NATO zemalja potpuno zameniti sa zemljama koje nisu ucestvovale u bombardovanju Srbije 1999 78 dana i 78 noci i koje nisu priznale albansku OVK drzavu na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije.

  • mihailovic

    24. februar 2024 | 11:27

    "Kfor posvećen naporima međunarodne zajednice" KFOR je NATO,sto je najgore Srbija je pristala da joj NATO (KFOR) bude mirotvorac iako 90% KFOR strukture dolaze od zemalja koje su priznale Albansku OVK drzavu na tlu drzave Srbije Kosovo i Metohije. KFOR je morao biti sastavljen od zemalja koje nisu NATO clanice,koje nisu ucestvovale u bombardovanju Srbije 1999 78 dana i 78 noci i koje nisu priznale albansku OVK drzavu na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA