Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se po prvi put obeležava Dan srpskog nasleđa u Njujorku

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova proklamacija gradonačelnika Adamsa je izraz dubokog poštovanja srpsko-američkih odnosa

  • 0
NJUJORK SRBIJA DAN Foto: Tanjug/Generalni konzulat Republike Srbije

Dan srpskog nasleđa u Njujorku obeležiće se danas po prvi put u 10 sati, u parku Boiling Green. Vladimir Božović, generalni konzul Republike Srbije i gradonačelnik Erik Adams zajedno će podići zastave Srbije i SAD, označavajući prvu proklamaciju ovog dana.

Ova proklamacija gradonačelnika Adamsa je izraz dubokog poštovanja srpsko-američkih odnosa i prepoznavanja istorijskog doprinosa Srpske zajednice ukupnom socijalnom, ekonomskom i kulturnom profilu grada Njujorka.

Ceremoniji će prisustvovati brojni gradski zvaničnici, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i srpske dijaspore.

Pored generalnog konzula Božovića i gradonačelnikaAdamsa, prisutnima će se obratiti i nadležni funkcioneri njujorške administracije i istaknuti predstavnici srpske zajednice. Ovaj događaj će uveličati i predstavnici KUD "Opančići", izvođenjem tradicionalnih srpskih pesama i igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA