Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista: Nastavljeni napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska lista napominje da je broj etnički motivisanih napada svakog meseca sve veći od kada je režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na vlasti

  • 1
Srpska lista Foto: Privatna arhiva

Nakon napada na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu, nastavljena je serija napada na Srbe podmetanjem požara u pomoćnom objektu porodice Ljubiše Dončića u Klini, u kojem je izgoreo čitav objekat, saopštila je Srpska lista.

Kako se navodi, vatra se, srećom, nije proširila na dom porodice Dončić, jer u trenutku podmetanja požara nisu bili u njoj i ne bi mogli da zaustave vatrenu stihiju.

"Imajući u vidu činjenicu da se porodica Dončić bavi poljoprivredom i da su izgorele sve bale sena, ovim piromanskim činom ugrožava se njihova egzistencija, a ujedno najdirektnije preti njihovom opstanku i fizičkoj bezbednosti", ističe se u saopštenju.

Srpska lista napominje da je broj etnički motivisanih napada svakog meseca sve veći od kada je režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na vlasti, kao i da nijedan napad na Srbe ne dobija sudski epilog, tako da su zločinci time ohrabreni da nastave sa ugnjetavanjem Srba.

"Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da reaguju. Da prekinu atmosferu linča kojom je izloženo sve što je srpsko, i spreče Kurtija u nameri da protera Srbe sa vekovnih ognjišta", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    26. februar 2024 | 22:36

    Подршка!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA