Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavnici Kancelarije za KiM posetili povratničku porodicu u Žaču

M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veljko Komatović je rekao da svakodnevno ima provokacija, ali da se porodica na njih ne naseda

  • 0
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Foto: Shutterstock

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković posetila je danas opštinu Istok i šestočlanu povratničku porodicu Veljka Komatovića, kojoj je Kancelarija sagradila novu kuću.

Stojković je istakla da je Kancelarija za KiM, izgradivši kuću ovoj porodici sa četvoro dece u mestu Žač u opštini Istok još jednom pokazala da je uz svoj narod u Pokrajini, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kancelarije.

''Srećni smo što danas možemo da prisustvujemo useljenju u novi dom porodice Komatović koji je izgradila Kancelarija za KiM. U ime Kancelrije i direktora Petra Petkovića došli smo da zajedno sa porodicom podelimo ovaj srećan događaj i da budemo uz naš narod. Još jednom je Kancelarija za KiM pokazala da je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i u ovim teškim i izazovnim vremenima i da imamo i vesele događaje koje ćemo da obeležavamo'', izjavila je Stojković.

Veljko Komatović je rekao da svakodnevno ima provokacija, ali da se porodica na njih ne naseda.

''Zahvaljujem se Kancelariji za KiM što mi je obezbedila krov nad glavom. Ja sam dočekao taj dan da moja porodica ima normalne uslove za život. Što se tiče države Srbije odlično živimo, a što se bezbednosti tiče, baš danas su istaknute zastave deset metara od moje kuće. Provakacije postoje svakodnevno, ali smo navikli i ne nasedamo na sve to što rade komšije Albanci. Najbitnije je da mi ostanemo i opstanemo na ovim prostorima, a to možemo uz pomoć države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i istrpećemo'', rekao je Komatović.

On je istakao da je na njega pucano tri puta, dodajući da sve dok porodice imaju podršku države Srbije, one znaju da je život na KiM moguć.

''Na mene je pucano tri puta i više se ne plašim. Mi smo odlučni i ostajemo na svom ognjištu, a što se tiče moje dece neka sami odluče kako će dalje. Sve dok imamo podršku države Srbije znamo da je život na ovim prostorima moguć'', rekao je Komatović.

U mestu Žač danas živi osam povratničkih porodica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA