Vreme čitanja: oko 1 min.

SNS Zvezdara: Najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja i glorifikaciju takvih postupaka

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Poslednjih nekoliko dana svedoci smo sve učestalijeg vršenja nasilja nad našim aktivistkinjama koje su nečije ćerke, sestre, majke, supruge i koje učestvuju u legitimnoj kampanji "od vrata do vrata" i to na isti način kao što rade svi ostali politički subjekti"

  • 1
Izborna noć u štabu SNS-a Foto: Marko Jovanović

Opštinski odbor SNS Zvezdara saopštio je da je danas u popodnevnim časovima, verbalno i fizički napadnuta njihova dvadesettrogodišnja aktivistkinja koja je sa koleginicom obilazila članove u Ulici kisele vode.

"Čovek srednjih godina, uz salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji, na silu je oteo službenu dokumentaciju iz ruku naše koleginice, a sve to je snimala njegova supruga. Nedugo zatim, u Ulici Petra Škundrića 27, još jedna gospođa, takođe uz snimanje telefonom, ponižavala je, vređala,

provocirala i pratila dvoje naših aktivista", navodi se u saopštenjuž.

"Uticaj tajkunskih medija i njihovih NVO na društvenim mrežama sve je opasniji, jer svakodnevno prenose i popularizuju poruke vezane za nasilno rušenje legitimnih državnih struktura, prizivanjem i pozivanjem na linč Aleksandra Vučića, propagiraju mržnju opozicionih stranaka koja je ekvivalentna nacističkoj ideologiji, stvarajući svojim gledaocima i pratiocima lažan osećaj superiornosti koji im daje za pravo da se late nasilja nad običnim narodom, nad svojim sunarodnicima".

"Poslednjih nekoliko dana svedoci smo sve učestalijeg vršenja nasilja nad našim aktivistkinjama koje su nečije ćerke, sestre, majke, supruge i koje učestvuju u legitimnoj kampanji "od vrata do vrata" i to na isti način kao što rade svi ostali politički subjekti".

"Paradoksalno je da opozicija okupljena pod sloganom "Srbija protiv nasilja" nasilnim i brutalnim metodama sputava sve one koji reprezentuju drugačiji stav i mišljenje, jer kao što smo već bezbroj puta čuli i videli, oni plan i program za privredni i ekonomski razvoj nemaju".

"Opštinski odbor Srpske napredne stranke Zvezdara najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i glorifikaciju takvih postupaka, jer oni vode u destabilizaciju društva, izazivanje straha i nesigurnosti".

"Nas je nemoguće zastrašiti i mi ćemo se boriti za Srbiju, Beograd i Zvezdaru časno, čestito i odgovorno sa još više elana, jer znamo da smo na pravom putu, putu istorijskog prosperiteta naše jedine države", navode na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Video: "Za tri dana napadnute dve aktivistkinje SNS u centru grada"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam...

    12. mart 2024 | 22:47

    Te iste ćerke, sestre, majke i supruge ne stižu da budu to jer rade vdv i ne stižu da se posvete svojim porodicama...pitam se da li su svojom voljom pristale da primaju uvrede i ostalo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA