≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haos u Skupštini: Udaranje u klupe, pištaljke, zaletanje na predsedavajućeg

M. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi zajedno su se zaleteli na profesora i to je ta opozicija koja sebe naziva Srbija protiv nasilja", rekla je Pantić Pilja

  • 21
Skupština srbije, parlament, sednica FOTO: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Današnje zasedanje parlamenta na kojem se raspravlja o izboru za predsednika Narodne skupštine protiče u tenzičnoj atmosferi, a sam početak sednice je bio prekinut pošto su poslanici opozicije sa liste "Srbija protiv nasilja" nezadovolji što nisu dobili reč, reklamirajući povredu Poslovnika, krenuli ka predsedavajućem što inače nije dozvoljeno.

Došlo je do koškanja sa skupštinskim obezbeđenjem, bilo je psovki, uvreda, a pošto je sednica nastavljena, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke.

Poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Vladimir Orlić rekao je u sali da je poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić nasrnuo na pripadnika obezbdeđenja.

U skupštinskom holu je i poslanica "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Biljana Pantić Pilja rekla da je opozicija fizički nasrnula na Radenovića, a da je Aleksić udario radnika obezbeđenja.

"A onda su se svi zajedno zaleteli na profesora i to je ta opozicija koja sebe naziva Srbija protiv nasilja", rekla je Pantić Pilja.

Sve je počelo raspravom o beogradskim izborima koju je pokrenula poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević tvrdeći da je bilo mnogo nepravilnosti tokom izbornog procesa, a na to joj je odgovorila Ana Brnabić koja je istakla da je Srbija primenila 54 preporuke ODIHR-a sa kojim sarađuje od 2019. godine i da u najnovije izveštaju tog tela Srbija ima čak dve preporuke manje, odbacujući tvrdnje Đorđevićeve.

Poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Vladimir Orlić je takođe odbacio navode Đorđevićeve rekavši da je njen stranački kolega Dobrica Veselinović govorio da je birački spisak u redu, a da su priče oko dovođenja "fantomskih birača" postojale, kako je rekao Veselinović, samo kako bi se obeshrabrila opozicija.

Polemisalo se i o tome da li Ana Brnabić, Miloš Vučević mogu da budu u sali jer su ministri, a šef poslanika SNS Milenko Jovanov je odgovorio da ne postoje zakonske ni ustavne prepreke za to.

Podsetio je i da je tako bilo i dok su na funkcijama bili Mirko Cvetković, Bojan Pajtić, Marinika Tepić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramota

    19. mart 2024 | 13:07

    Neko je prokleo ovaj narod i sad je,, Ne daj Bože da se Srbi slože,, Ne mogu, više, ni da gledam, ni da slušam, ovo ludiranje, gadi mi se.

  • Luda kuća

    19. mart 2024 | 12:54

    Ovo se namerno radi da se napravi još veći haos u državi,svesna je opozicija da nisu sposobni za ozbiljne zadatke samo prazne priče valjaju,neće nama skoro svanuti pored ovakve pozicije i opozicije.

  • Наелектрисан

    19. mart 2024 | 13:44

    Како ми који нисмо ни за једне,а ни за друге да дођемо до речи!Како да им кажемо да нас је срамота овакве власти,а и опозиције!Како да им објаснимо да ни једни,а ни други немају већину!Већина народа а то је близу 50% неизлази на изборе већ дуги низ година јер их је срамота шта се ради са овом земљом!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA