Vreme čitanja: oko 1 min.

Starović: Kurti izmišlja invaziju kako bi nastavio maltetiranje Srba na KiM

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da još jednom ponovim, jasno i glasno, srpske oružane snage nikada nisu ušle na teritoriju Kosova nakon 1999. godine i nikada neće, dok im to ne dozvoli Kfor, kako je predviđeno Rezolucijom 1244 SB UN", naveo je Starović

  • 0
Nemanja Starović Foto: Privatna arhiva

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izmišlja invaziju kako bi nastavio maltertiranje i represiju nad Srbima koji žive na KiM.

Reagujući na snimak koji je Kurti objavio tvrdeći da se na njemu navodno vide specijalizovane jedinice Vojske Srbije nekoliko metara od administrativne linije, Starović je istakao da je zapravo reč o redovnoj patroli duž administrativne linije, u bliskoj koordinaciji sa Kforom.

Starović je u objavi na mreži X istakao da je Kurti pre godinu i po dana u vojnom stilu sproveo okupaciju severa KiM, zabranio Srbima da glasaju na izborima, nametnuo albanske gradonačelnike u srpskim gradovima, zabranio svu srpsku robu na tržištu i od početka februara ukinuo srpsku valutu, osiromašivši i izgladnjujući najugroženije pripadnike srpske zajednice.

On je dodao da je sve te jednostrane diskriminatorske mere prećutno odobravala međunarodna zajednica, pod izgovorom takozvanog "kosovskog suvereniteta" i istakao da prisustvo militarizovanih monoetničkih albanskih jedinica kosovske policije na severu KiM krši rezoluciju 1244 SB UN i Briselski sporazum.

"Da još jednom ponovim, jasno i glasno, srpske oružane snage nikada nisu ušle na teritoriju Kosova nakon 1999. godine i nikada neće, dok im to ne dozvoli Kfor, kako je predviđeno Rezolucijom 1244 SB UN", naveo je Starović.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je sinoć na Fejsbuku snimak, tvrdeći da se na njemu vide specijalizovane jedinice Vojske Srbije na samo nekoliko nekoliko metara od administrativne linije između centralne Srbije i KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA