Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Šapić postavlja pitanje: Zašto srpska opozicija nije osudila proustaške izjave "ProGlasovaca"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez obzira na naše političke različitosti, ja uopšte ne smatram i ne mislim da treba svi da imamo isto političko mišljenje

  • 1
Aleksandar Šapić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić zapitao je zašto srpska opozicija nije osudila proustaške izjave ProGlasovaca koji su učestvovali na antisrpskoj tribini u Dubrovniku početkom marta - Dinka Gruhonjića, Ane Lalić, Zorana Kesića.

"Ovi „ProGlasovci” - Gruhonjić, Lalić, Kesić - što su bili u Dubrovniku, to je direktno zastupanje proustaške politike. Ovde se postavlja pitanje hoćemo li mi više da zauzmemo stav o toj antisrpskoj politici, koja postaje „main stream” politika u određenim medijima?

Ukoliko mi ne budemo bili u stanju, bez obzira na naše političke različitosti, ja uopšte ne smatram i ne mislim da treba svi da imamo isto političko mišljenje, imamo opoziciju, sve u redu, ali da mi u ovom momentu nismo imali jedinstven stav, da te ljude nije osudila čitava opozicija – rekao je Šapić.

Pa gde je Miloš Jovanović da se ogradi od tog Kesića, koji je portparol tog „ProGlas-a”? Gde je Đilas, gde su ti pripadnici opozicije da se ograde od toga što se desilo u Dubrovniku?

Da kažu: Sve u redu, al' mi nećemo da nas ovi ljudi podržavaju, mi smo protiv Vučića, i Šapića, i Dačića i ove vlasti, ali ne možemo da budemo protiv rođene države i rođenog naroda i da podržavamo ove ljude koji promovišu genocidnu politiku, koja je sprovođena u NDH 30-ih i 40-ih godina prošloga veka.

E, ovde se o tome radi, mi ukoliko tu ne budemo postavili jasne parametre, ja ne znam šta mi možemo da očekujemo sutra", rekao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Odluka o Beogradu do 3. marta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA