Vreme čitanja: oko 1 min.

Kovač: U fokusu Skupštine konstituisanje Vlade, dijalog sa opozicijom

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku je pomenut i Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Vestminsterske fondacije za demokratiju

  • 0
Sudije zakletva skupština Foto: Tanjutg/NSS/Peđa Vučković

Potpredsednica Narodne skupštine Elvira Kovač izjavila je danas da je u fokusu te institucije transparentnost i približavanje njenog rada građanima Srbije, kao i konstituisanje Vlade, ali i vođenje dijaloga sa opozicionim strankama oko unapređenja izbornih procesa, pogotovo zbog predstojećih lokalnih izbora.

Kovač je to rekla na sastanku sa političkim sekretarom britanske ambasade Vilijamom Hopkinsom, sa kojim je razgovarala o načinu rada i budućih planova Odbora za evropske integracije, položaja Republike Srbije u Savetu Evrope, sednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koja će biti održana naredne nedelje, dijaloga koji se vodi oko preporuka za unapređenje izbornog procesa u Republici Srbiji, kao i potencijalnih susreta parlamentaraca Narodne skupštine i Ujedinjenog Kraljevstva.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima budućeg rada neformalnih tela Narodne skupštine, kako bi se u parlamentu vodile konkretne rasprave na teme koje se tiču zaštite životne sredine, položaja žena u politici i ekonomije, što bi dovelo do bliže i kvalitetnije saradnje sa nevladinim organizacijama, saopšteno je iz parlamenta.

Na sastanku je pomenut i Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Vestminsterske fondacije za demokratiju (VFD), koji je juče potpisan u Narodnoj skupštini, a sagovornici su izrazili uverenje da će Memorandum ojačati vezu srpskog i britanskog parlamenta i jačanju demokratskih vrednosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA