≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana određeno mesec dana pritvora

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat Vlajić je prethodno rekao da Sofronijević nije počinio nikakvo krivično delo, kao i da nema opasnosti od bekstva

  • 2

Sud u Prištini odredio je meru od 30 dana pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".

Advokat Srećka Sofronijevića, Nebojša Vlajić rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

"Javni tužiilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva, jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić.

On je objasnio da je došlo do promene advokata i da sada on brani Sofronijevića, jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

"Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena", rekao je Vlajić

Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu, kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete, tereti se još i za navodni "pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja” ,“poziv na otpor” kao i za “učešće u neredima”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA