Vreme čitanja: oko 2 min.

Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici: Vučić odgovorio novinarki iz Sarajeva

M. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. I nije bio nikakav problem da dođe neko i pokaže i pijetet i žaljenje i sve drugo. I svi su odgovarali za to. Samo vas molim nemojte da izmišljate i nemojte da spekulišete oko presuda koje nisu takve kakve ih vi predstavljate"

  • 44
Aleksandar Vučić Foto: RTS/printscreen

Pred Međunarodnim sudom pravde je utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru. On je, odgovarajući novinarki iz Sarajeva koja je navela da je pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva zato što nije sprečila genocid, rekao da ona ne treba da izmišlja i da je svakako učinjen užasan zločin, ali da Srbija nije odgovorna za genocid.

On je naveo da, kada Srbija bude podnosila predloge rezolucija recimo o Jasenovcu ili o Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima, neće da kaže ko je to počinio.

"U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. I nije bio nikakav problem da dođe neko i pokaže i pijetet i žaljenje i sve drugo. I svi su odgovarali za to. Samo vas molim nemojte da izmišljate i nemojte da spekulišete oko presuda koje nisu takve kakve ih vi predstavljate", istakao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici.

"Mi ne želimo da živimo sa narodom koji pokušava da srpskom narodu stavi tako sramnu etiketu koju uopšte ne zaslužuje. Prvo ništa se genocidno nije desilo, oni pokušavaju da o Srebrenici sada naprave mit, a ona to nije", rekao je Dodik.

Dodao je da o celoj priči mnogo govori i sama činjenica da je Ruanda sponzor te rezolucije, a u njoj je ubijeno 970.000 pripadnika jednog naroda.

"Pričaju o Srebrenici u kojoj još uvek nije dokazano da je više od 4.000 stradalo. A niko ne pominje 3.500 Srba koji su ubijeni u isto vreme. Dakle, nije nimalo jednostavna situacija. Ljudi u Republici Srpskoj su uznemireni i oni neće prihvatiti da žive sa bosanskim muslimanima u uslovima kada ih oni terete za takvu sramnu etiketu", naveo je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevica

    16. april 2024 | 13:32

    Vucic je uz svoju zemlju i svoj narod, i na najbolji nacin to pokazuje i danas na delu!

  • bbbbb

    16. april 2024 | 13:47

    Svaka rec mu je na mestu, dobro je rekao Vucic novinarki-pravo u centar sto bi rekli

  • bambi

    16. april 2024 | 13:38

    Srbija nije kriva za ono sto se dogodilo u Srebrenici, ko misli drugacije ocigledno jedva ceka da blati i napada nasu zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA