Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Doplatićemo ljudima sa KiM za prevoz do prelaza, da mogu da podignu novac

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je i da strane države trenutno rade na ukidanju kaznenih mera Prištini, a da u tome prednjače Baltičke zemlje i Nemačka

  • 26
Aleksandar Vučić, Dragan Džajić Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd Srbima sa KiM i svima koji primanja ostvaruju u dinarima, doplaćivati za prevoz do administrativnih prelaza, kako bi na automatima i bankama mogli da podignu novac.

"Platićemo 2.500, platićemo i 5.000 dinara više pa ćemo im na Brnjaku i Jarinju, ali i Merdaru i u Končulju postaviti automate, banke i drugo i plaćaćemo prevoz. Život Srbima postaje nesnosan i za to su krivi i Priština i oni koji su zajedno sa nama potpisali sporazum", rekao je Vučić.

On je rekao da je odluka Prištine o dinaru bezobzirnost i nestvarno foliranje onih koji se prave da ne razumeju o čemu je reč. Priština donese protivpravnu odluku i svi se slože, a onda vas zovu na razgovor i prihvate sve postulate Prištine koje je implementirala i ako to ne pihvatite, kažu dve strane nisu bile spremne za kompromis.

"To je kao da ste me lupili motkom po glavi, a neko treći dođe i kaže nisu obe strane htele da se zaustave. Nećemo postići nikakav dogovor u vezi dinara, već tražimo rešenje kako da isplaćujemo plate i penzije našem narodu i nećemo da učestvujemo u nečemu što nije pravno. Ne pada nam na pamet", rekao je Vučić.

Dodao je, da ako hoće da omoguće ljudima da primaju plate i penzije, da je to u redu, ali oni ne žele ni logične stvari da prihvate.

"Ako neće državnoj banci da daju licencu, neće ni privatnoj, jer je srpska. Svi znamo ko na divljački način pokušava da spreči Srbe da ostvare svoja elementarna prava", rekao je Vučić.

Dodao je i da strane države trenutno rade na ukidanju kaznenih mera Prištini, a da u tome prednjače Baltičke zemlje i Nemačka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    1. maj 2024 | 13:27

    Srbija će uvek brinuti o narodu na Kosovu i Metohiji, a Vučić će učinit sve da ih zaštiti.

  • duka

    1. maj 2024 | 11:29

    dok srbi na kosovu trpe teror kurtija zapad cuti i podrzava taj teror

  • Zora

    1. maj 2024 | 13:45

    Vučić ne okreće glavu od srpskog naroda na KiM, već čini sve što može da im pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA