Vujanović: Očekujem Nikolića i Jahjagu zajedno u Crnoj Gori

Crnogorski predsednik veruje da će se Tomislav Nikolić odazvati pozivu da učestvuje na samitu šefova država, te da će Crna Gora biti prvo mesto na kojem će zajedno učestvovati predsednici i Srbije i Kosova

  • 0

Crnogorski predsednik Filip Vujanović najavio je večeras da će pozvati predsednika Srbije Tomislava Nikolića na sastanak šefova država regiona, na kojom će učestvovati i kosovska predsednica Atifete Jahjaga.

Vujanović je rekao da će Crna Gora do kraja godine biti domaćin samita predsednika Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova, kao i da će pozvati Nikolića da prisustvuje skupu.

Vujanović je izrazio očekivanje da će Nikolić prihvatiti poziv, odnosno da će skup u Crnoj Gori biti prvo mesto na kojem će zajedno učestvovati predsednici i Srbije i Kosova.

On je pozdravio dijalog Beograda i Prištine, navodeći da je veoma dobro što se vodi na najvišem političkom nivou.

- Značajno je što se nova Vlada Srbije opredelila da prizna ranije dogovore, a veoma raduje što se Beograd opredelio da razgovore sa Kosovom vodi na najvišem nivou - kazao je Vujanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA