Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Potezi Prištine i rezolucija o Srebrenici ne doprinose stabilnosti regiona

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" napisao da je u razgovoru ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije

  • 38
Konferencija, Aleksandar Vučić, komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhejije Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da je za Srbiju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" napisao da je u razgovoru ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je Srbija odabrala.

"Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", istakao je Vučić.

On je naveo da je u razgovoru bilo reči o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

Vučić je dodao da je sa Bocan Harčenkom razmenio mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    14. maj 2024 | 12:19

    Srbija se uvek zakagala za mir uprkos svim teskocama i izazovima sa kojima se suocava, mur i dtavilnost du uvek na prvom mestu za Srbiju.

  • stefan

    14. maj 2024 | 12:29

    Ovo je bila prilika da se razmene misljenja i iskustva, i da se otvorenim razgovorom dodje do dobrih resenja

  • Zlatko

    14. maj 2024 | 12:24

    Ono što je jako važno za Srbiju je to da imamo podršku od Rusije i da će se ta podrška unaprediti u narednom periodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA