Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nemačka, koja je tvorac Holokausta, sudi Srbiji": Američki influenser o licemerju Rrezolucije o Srebrenici

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Američki influenser, Aron Palacios, je u svom videu govorio o nepravdi koju ova rezolucija nanosi srpskom narodu, ali i u licemeruju koje ona nosi sa sobom.

  • 3
Aaron Palacios Foto: Instagram/aaronvenrebel

Aron Palacios, američki influenser koji godinama unazad pravi video materijal o srpskoj istoriji i političkim nepravdama koje naš narod trpi, objavio je danas video o glasanju o Rezoluciji o Srebrenici, koje se održalo danas na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je u videu govorio o nepravdi koju ova rezolucija nanosi srpskom narodu, ali i u licemeruju koje ona nosi sa sobom.

- Danas, 23. maja će biti glasanje za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama da bi se ustanovio 11. jul kao međunarodni dan sećanja na žrtve u ratnom zločinu u Srebrenici 1995. godine. Pravio sam video o ovome ranije, i tada sam rekao da verujem da će se ova rezolucija koristiti da demonizuje Srbe. Ono što se dogodilo u Srebrenici je ogroman ratni zločin. Taj konflikt je bio civilni rat u kom su učestvovali bosanski Muslimani, bosanski Srbi i Hrvati, svi jedni protiv drugih, ali u jednom trenutku Hrvati su se udružili sa bosanskim muslimanima. Poenta, kad je u pitanju Srebrenica, jeste da je to bio napad usmeren na bosanske Muslimane i trenutno svetsko mišljenje je da je to razlog zašto bi Srebrenicu trebalo nazvati genocidom - započeo je svoju priču Aron, a zatim je dodao zašto se ne slaže sa tim:

- Šta je sa ubistvima u Sijekovcu, gde su bosanske i hrvatske strane pogubile civile pravoslavnih Srba, a među kojima je bilo 18-oro dece, to je bio zločin usmeren na Srbe. Šta je sa ubistvima u Kazanima? U kojima je Mušan Kako Topalović, bosanski komandir i ratni zločinac, pogubio stotine srpskih civila iz Sarajeva i organizovao masovne napade na srpske žene. Ponovo, to je bio zločin usmeren protiv srpskog naroda. Šta je sa Gornjom Jošanicom? Tamo je 56 bosanskih Srba, civila, ubijeno od strane bosanskih snaga, 19. decembra 1992. godine, na Svetog Nikolu. Jedna od žrtvi je bila i dvogodišnja beba, Danka Tanović. Oni su bili targetirani jer su bili pravoslavni Srbi. I mogu nastaviti i nabrajati još mnogo primera u kojima su Srbi bili žrtve. Ovo je bio užasavajući rat, u kom su sve strane učestvovale u užasavajućim zločinima. I velika većina bosansko-srpskih lidera odvedeni su pred sud, a onda su i osuđeni, ali onda imate ratne zločince kakav je Naser Orlić, kog zovu "branitelj Srebrenice" i kog slave kao heroja, iako je on učestvovao u mnogim ubistvima srpskih civila i danas je slobodan.

On je zatim istakao da je ova rezolucije čisto licemerje:

- Cela ova rezolucija je prenaduvano licemerje i jedino što će uraditi jeste da razvije tenzije na Balkanu. Nemačka je jedna od zemalja koja sponzoriše ovu rezoluciju. Zamislite, to je ista nemačka koja je bukvalno izmislila industrijalizovana masovna ubistva civila u vreme Holokausta. Ovo je čisto licemerje. I znam da će ljudi u komentarima pisati kako samo odbijam da prihvatim istinu o genocidu, ali pogledajte se u ogledalo pre nego što to napišete, jer najverovatno vi odbijate da prihvatite kriminalna dela počinjena nad Srbima tokom ovog rata.

Video: Đurić: "Ovo definitivno nije pobeda onih koji su Srbiji hteli da stave žig"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA