Samardžić: Skrivene, čudne i gotovo ilegalne radnje u vezi sa pregovorima

DSS je Ustavnom sudu predao zahtev za preispitivanje zakonotosti uredbi o pregovorima Beograda i Prištine, i tvrde da ta stranka nije konsultovana u vezi sa platformom dijaloga

  • 0

Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić izjavio je danas da ta stranka nije uključena, niti konsultovana u vezi sa izradom platforme o pregovorima sa Prištinom.

Samardžić je ispred Ustavnog suda, gde je predao zahtev te stranke za preispitivanje zakonitosti uredbi o pregovorima Beograda i Prištine, rekao da je DSS očekivao izradu sveobuhvatnijeg dokumenta, strategije ili rezolucije, gde bi učestvovale sve parlamentarne stranke.

- Očekivali smo da se donese širi dokument - strategija, koja bi bila podloga platforme za pregovore. Izgleda da će oni napraviti platformu za pregovore bez bazičnijeg dokumenta i to mene brine - rekao je Samardžić.

On je naglasio da do danas nisu dobili ni platformu za pregovore koje je vodio Borko Stefanović i da u pregovorima postoji mnogo skrivenih radnji.

- Postoji puno sakrivenih, čudnih, gotovo ilegalnih radnji u vezi sa ovim dijalogom, iako se na sva usta govori da će biti transparentno. Ovo je zbunjivanje javnosti - zaključio je Samardžić.

Premijer Srbije Ivica Dačić danas je potvrdio da će državni vrh tokom dana održati sastanak o Kosmetu, ali da ne treba očekivati usvajanje platforme.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA