KIRBI POTVRDIO: Hilari Klinton u Srbiji sledeće nedelje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom SAD o privlačenju investicija i stabilnosti u regionu

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem koji je potvrdio dolazak američke državne sekretarke Hilari Klinton u Srbiju sledeće nedelje.

Predsednik Nikolić zahvalio je ambasadoru Kirbiju na njegovom jučerašnjem pozivu firmi "Majkrosoft" da ulaže u Srbiju, što je, kako je ocenio, jasan signal i drugim stranim investitorima o povoljnostima investiranja na srpskom tržištu.

Govoreći o prošlonedeljnom susretu premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija, uz prisustvo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, predsednik Srbije je istakao da taj susret predstavlja početak nove faze dijaloga Beograda i Prištine i zatražio široku podršku međunarodne zajednice, kako bi razgovori doveli do napretka u uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu.

Ambasador Kirbi je pozdravio napredak u razgovorima sa Prištinom i obećao pomoć SAD kako bi ti razgovori bili što konstruktivniji.

Istovremeno, on je pohvalio napore vlade u uspostavljanju stabilnosti institucija u Srbiji i, pre svega, napore koji se ulažu u borbu protiv korupcije.

Ambasador SAD istakao je da je sve to potrebno kako bi se u Srbiji stvorila povoljna atmosfera za privlačenje stranih investitora, što je bitan uslov za razvoj domaće privrede.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA