Vreme čitanja: oko 2 min.

Žigmanov: Nastavićemo da radimo na implementaciji demokratskih standarda

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žigmanov je najavio dalje aktivnosti na izradi novog Akcionog plana za nacionalne manjine i izrazio spremnost Ministarstva za nastavak rada na sprovođenju Plana od sedam tačaka u opštinama na jugu Srbije.

  • 0
Tomislav Žigmanov Nikol Čulik delegacija SAD Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov izjavio je danas, u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, da će njegovo Ministarstvo nastaviti da radi na implementaciji demokratskih standarda, vrednosti i načela ljudskih i manjinskih prava, što su i noseći principi Evropske unije, s ciljem da ti napori donesu dobrobit i korist svim građanima Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Žigmanov i Bratu razgovarali su o temama i pitanjima koja ulaze u delokrug rada tog Ministarstva, pre svega o onima koje se tiču prava i društvenog položaja nacionalnih manjina.

Žigmanov je najavio dalje aktivnosti na izradi novog Akcionog plana za nacionalne manjine i izrazio spremnost Ministarstva za nastavak rada na sprovođenju Plana od sedam tačaka u opštinama na jugu Srbije.

Ministar je rekao da se očekuje formiranje novog saziva Saveta za nacionalne manjine i definisanje teme za finansijsku podršku nacionalnim manjinama kroz Budžetski fond za nacionalne manjine Republike Srbije.

Takođe, bilo je reči i o izradi Strategije za ljudska prava, kao i teme koje se tiču rodne ravnopravnosti i antidiskriminacijskih politika.

Žigmanov je istakao da će Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, zajedno sa Vladom Republike Srbije, nastaviti posvećeno da radi na implementaciji demokratskih standarda i vrednosti i načela ljudskih i manjinskih prava, što su i noseći principi Evropske unije, s ciljem da ti napori donesu dobrobit i korist svim građanima Republike Srbije.

Žigmanov je zahvalio ambasadoru Bratuu na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i podršci Misije OEBS u Srbiji reformskim procesima, naročito u području ljudskih i manjinskih prava, antidiskriminacije i rodne ravnopravnosti, te izrazio uverenje da će se dobri i saradnički odnosi nastaviti i u novom mandatu Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Rejhan Kurtović, pomoćnik ministra Aleksandar Radosavljević i samostalna savetnica u Sektoru za nacionalne manjine Ljiljana Bekčić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Obeležen praznik mađarske nacionalne manjine: Svečanost povodom praznika Svetog Ištvana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA