SNS PREUZEO VLAST: Naprednjak Saša Milošević novi gradonačelnik Užica

Novi gradonačelnik izabran je posle dugotrajne sednice tajnim glasanjem sa 44 glasa "za" i 21 glasom "protiv", čime je nova skupštinska većina, koju u Užicu čine SNS, SPS-PUPS-JS-NS, URS i DSS, pokazala stabilnost

  • 1

Saša Milošević iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je večeras za gradonačelnika Užica. Miloševića, koji je diplomirani pravnik, za gradonačelnika Užica predložila je nova skupštinska većina u užičkom parlamentu.

Njegovom izboru prethodila je smena gradonačelnika iz Demokratske stranke (DS) Jovana Markovića, čime je DS posle četiri godine vlasti postala opozicija u užičkom parlamentu.

Novi gradonačelnik Užica izabran je posle dugotrajne sednice tajnim glasanjem sa 44 glasa "za" i 21 glasom "protiv", čime je nova skupštinska većina koju u Užicu čine SNS, SPS-PUPS-JS-NS, URS i DSS pokazala stabilnost.

Bivši gradonačelnik Užica Jovan Marković na današnjoj sednici je govorio o projektima, gasovodu, bazenu, stadionu i drugim stvarima koje je realizovala sada bivša vlast. Na kraju izlaganja bivši gradonačelnik je uputio i kritike novoj većini za "prekrajanje izborne volje građana Užica".

Šef odborničke grupe DS-a Slobodan Pajović rekao je za skupštinskom govornicom da je "žalosna Vlada koja pomaže samo građanima u gradovima gde su njene stranke na vlasti".

Replicirao je šef odborničkog kluba Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović koji je rekao da su Užicu potrebni i drugi projekti, poput investicija kako ga ne bi zaobilazile kompanije kao što su "Gorenje" i "Boš".

Jovanović je za govornicom naveo da je koncept prekomponovanja vlasti započela DS 2008. godine i da je on u slučaju Užica zasnovan na "pragmatizmu", kao i da glasovi građana koje zastupa 41 odbornik odražavaju njen legitimitet i legalitet.

Novoizabrani gradonačelnik Užica rekao je da će dosta pažnje posvetiti finansijskoj stabilnosti u Gradskoj upravi, investicijama i zapošljavanju.

Skupština grada Užica na danas održanoj sednici izabrala je i Vladimira Ilića (URS) za zamenika predsednika lokalnog parlamenta, posle ostavke Snežane Janjić LDP na tu funkciju.

Vlast u Užicu od danas čini 41 odbornik od ukupno 67. SNS ima 12 odbornika, SPS-PUPS-JS-NS 15, URS sedam, DSS sedam dok su u opoziciji DS-SPO (22) i LDP (4).

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA