Jovanović: Prokić umesto agrumenata izabrao lične uvrede

- Jedini politički argument i predlog iz Prokićevog pisma, koje sam pažljivo pročitao, jeste da je LDP izgubio profil i oštricu. Demanti te tvrdnje ne želim da dajem sam, mislim da mnogo bolje od mene to čini stvarnost - rekao je Jovanović

  • 4

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je u prvom javnom reagovanju na pismo Nenada Prokića izjavio da je doskorašnji član i funkcioner LDP "umesto agrumenata izabrao lične uvrede i lako proverljive neistine, čime je sebe diskreditovao kao sagovornika".

- Jedini politički argument i predlog iz Prokićevog pisma, koje sam pažljivo pročitao, jeste da je LDP izgubio profil i oštricu. Demanti te tvrdnje ne želim da dajem sam, mislim da mnogo bolje od mene to čini stvarnost - rekao je Jovanović za današnji "Danas".

- LDP je danas apsolutno jedina opozicija političkom kartelu Vučića, Nikolića, Dačića i Dinkića, svakog dana u otvorenoj borbi protiv njihove opasne politike. To svako može da vidi. Nemam potrebu da posebno dokazujem superiornost stvarnosti i političkih argumenata LDP nad neubedljivim ili uvredljivim metaforama - kazao je on.

Lider LDP navodi da je jedino što je u vezi s Prokićem tražio to da se na sajtu stranke objavi njegovo pismo, "jer imam dovoljno poverenja u ljude i njihovu sposobnost da razumeju o čemu se radi i bez moje interpretacije".

- Uprkos stalnoj hiperprodukciji neistine da LDP propada, istina je sasvim drugačija, a brojevi neumoljivi. LDP je na svim izborima beležio rast, danas imamo mnogo više poslanika nego 2007. godine, kada smo prvi put izašli na izbore - naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, red i zakon su ono što Srbiji treba.

- I u ovom momentu tražimo da se uvede red i da se donesu zakoni koji će definisati sve, od odnosa politike i krupnog biznisa do načina kako ćemo jačati konkurenciju, sprečavati kršenje zakona. Prvi korak mora da bude precizan, strog i iskren zakon o ispitivanju porekla imovine političara. Prvo političari pod udar tog zakona, i to na uređen način, ne kroz estradu i tabloidizaciju - rekao je lider LDP.

Uz konstataciju da mu zameraju na "luksuznom stilu života", da je suviše dugo na čelu stranke, da je autokrata i da "štiti tajkune", Jovanović je na pitanje kako će se s ovim kritikama nositi u budućnosti odgovorio:

- Fer odnosom prema društvu, spremnošću da u svemu kao i do sada poštujem zakon, zalaganjem za uvođenje elementarnog principa u srpsko društvo. Nema povlačenja ni pred jednom neistinom, nema podilaženja javnosti foliranjem i frazama. Svi pred ljude, svi na političko tržište i pred zakon, uz poštovanje pravila modernog sveta. Te borbe se ne bojim. Naprotiv, radujem joj se.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    5. novembar 2012 | 10:40

    silerova Cedo...kad ces ti u bajbokanu?

  • Владислава

    6. novembar 2012 | 15:32

    Систем Чеде Шмрка је да на свако питање одговори оно што није питан.

  • ivan

    5. novembar 2012 | 11:23

    Cetiri bebi siterke u kuci... Odakle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA