AFERA PRISLUŠKIVANJE: Danas izveštaj iz "Telekoma" o tome ko je potpisao nalog

Zahtev "Telekomu Srbija" u petak je uputila unutrašnja kontrola policije koja je preuzela istragu o prisluškivanju Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića

  • 0

Rezultati u aferi prisluškivanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića danas bi trebalo da budu poznati jer se očekuje da iz "Telekoma Srbija" stigne zvanični odgovor ko je potpisao nalog za prisluškivanje.

Zahtev "Telekomu" u petak je uputila unutrašnja kontrola policije koja je preuzela istragu, a kako saznajemo u MUP-u, svi poslovi su stali jer se čeka okončanje afere.

Vicepremijer Aleksandar Vučić je optužio Rodoljuba Milovića, načelnika Uprave kriminalističke policije, da je potpisao nalog za njegovo prisluškivanje, odnosno za uzimanje listinga njegovog broja telefona.

Izvor "Blica" tvrdi da je Vučiću dostavljena informacija da je nalog poslat u "Telekom" preko koga su listinzi uzimani i da je na njemu potpis Milovića. Milović je, međutim, od Telekoma tražio sporni nalog, ali mu je rečeno da takav dokument ne postoji.

Krugovi bliski ministru tvrde da u Telekomu nisu hteli da nalog pokažu Miloviću.

Zanimljivo je i da telefonski broj koji je praćen, a koji pripada Vučiću već tri dana "nije dostupan".

Vučić kaže da je neko tražio spisak ljudi sa kojima su on i Nikolić razgovarali, a da je kroz taj spisak mogao da dobije i njihovo kretanje. Objasnio je da listinzi operatera pokazuju, preko baznih stanica, njihovo kretanje i koordinate gde se nalaze.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA