Dačić: Srbija spremna za dogovorno rešenje sa Prištinom

Premijer Srbije u poseti Rimu naglasio je da napredak u pregovorima sa Prištinom mora ići u korak sa napretkom Srbije ka evrointegracijama

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Miodrag Tomić STUBLINSKI
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Виде Даничић

    07. novembar 2012 | 05:17

    Дачићу, све што си рекао су твоји произвољни ставови. Јеси премијер, али о овоме не можеш да радиш на своју руку. Чиниш недопустиве ствари: разговараш са Тачијем без "платформе" и одлуке Скупштине; тврдиш да је Србија спремна на договор са шиптарима сецесионистима опет без сагласности Скупштине; без основа тврдиш да је СРбија за ЕУ интеграције по сваку цену... Србија не треба да преговара са сецесионистима, а поготово не са злочинцем Тачијем. Некаква шиптарска платформа није обећана стратегија решавања косметског питања у складу са Р 1244 и Уставом. Само на референдуму Србија може одлучити да ли ће у ЕУ и под којим условима. Наша будућност не ЕУ, него ЕАУ...

  • Miodrag Tomić STUBLINSKI

    06. novembar 2012 | 11:50

    VELEIZDAJNICI Od Zavide oca Stefana Nemanje do danas niko od srpskih vladara se nije drznuo da se odrekne dela srpske teritorije, niti da sa državnom teritorijom trguje.Država Srbija je mnogo puta, u svoj dugoj istoriji, bila okupirana i oslobađana a nekoliko puta je okupirana upravo jer se nije odricala nijednog dela svoje teritorije (tereitorijalnog i državnog suvereniteta i integriteta).Sa zapada su dolazili razni ultimatumi,ucene, pretnje pa i pogromi , Srbija je uz ogromne materijalne i ljudske žrtve odbranila svaki pedalj svoje otadžbine. Danas šačica evrofanatika, marioneta na čelu sa predsednikom Republike sa kapacitetom od 22% glasova građana Srbije, daju sebi pravo da pregovaraju (trguju) sa albanskim teroristima samoproglašenim predstavnicima lažne mafijaško-terorističke države „Kosova“. Predsednik Republike Srbije gazeći najviši pravni akt Ustav Srbije ne poništava Odluke i sporazume koje je protivustavno učinila prošla Vlada i predsednik Srbije sa Prištinom, umesto toga Predsednik i Vlada idu korak dalje , priznaju dogore i protivustavne sporazume i spremaju se na nove ustupke, (na novu trgovinu srpskim Kosovom i Metohijom) a sve zarad trulog kompromisa (trule šargarepe) koju zauzvrat dobijaju od Četvrtog evroatlanskog fašističkog raj(h)a EU, NATO, SAD: Svakom laiku , posle pažljivog čitanja Ustavnih odredbi je jasno da Ustavni sud mora da donese nedvosmislenu odluku da je prošla Vlada (pregovarački tim koji je predvodio Borko Stefanovič) po svim tačkama sporazuma sa Prištinom prekršio Ustav i da se sve odluke i sporazumi moraju staviti van snage te da njihova implementacija nije dozvoljena. Platforma koju je iza leđa javnosti sačinio aktuelni Predsednik Republike i Vlada Republike Srbije nema podršku ni 30% građana Srbije da u njihovo ime zauvek odluči o sudbini Kosova i Metohije državotvornoj, istorijskoj, kulturnoj i verskoj kolevci srpskoga naroda. Nuđenjem „konačnog“ rešenja za Kosovo i Metohiju je protivustavno, daleko čak i od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN a da ne govorimo da grupa evrofanatika mimo volje naroda uzima sebi pravo da potre sve srpske oslobodilačke ratove, milionske žrtve, kulturno istorijsku i versku baštinu našeg naroda. Platforma, kako god ona boila predstavljena i na Vladi i u Parlamentu je čin veleizdaje jer ni Vlada a ni Parlament nisu vlasni da donose protivustavne odluke dok je važeći Ustav na pravnoj snazi. Među prvima ovo bi morao da zna Predsednik Republike Srbije i prema ovlašćenjima koje mu Ustav daje da prekine dalje pregovore, trgovinu, srpskom teritorijiom na Kosovu i Metohiji.

  • surovi

    06. novembar 2012 | 07:34

    cuco nedaj se srbija je uz tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA