RUJNO VINO PILI: Šta je bilo na meniju Dačića i Tačija

Teletina, jagnjetina s krompirima, desert od krušaka i vanile, vino za Tačija i voda za Dačića, samo su neke od poslastica servirane na poslednjem sastanku srpskog i kosovskog premijera

  • 1

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači na poslednjem sastanku u Briselu, pored oficijalnog dela, učestvovali su i u zajedničkoj večeri koju je organizovala Ketrin Ešton.

Ona je svoje zvanice ugostila u protokolarnoj sobi Evropske službe za spoljne akcije u Briselu. Kako pišu "Večernje Novosti",  na meniju su bili supa i jagnjetina s krompirima, a Dačić i Tači su se zasladili desertom od krušaka i vanile. Večera je organizovana u takozvanom malom formatu, odnosno u najužem krugu učesnika i trajala je preko dva sata, a ceo susret, u odvojenoj i zajedničkoj varijanti Ketrin Ešton s premijerima Srbije i Kosova, oko četiri.

List "Pres", međutim, navodi da je kao glavno jelo servirana teletina s prilozima. Srpski premijer je za ovaj list izjavio da na sastanku nije bilo nikakvih šala, a što se tiče večere, rekao je da nije konzumirao mnogo hrane, kako bi imao maksimalnu koncentraciju na razgovore.

- Posluženo nam je predjelo, zatim potaž od povrća. Kao glavno jelo servirana je teletina s prilozima. Ja sam pio vodu, a Tači vino. Ja ne pijem alkohol nikada, pogotovo ga ne bih u tako važnoj situaciji konzumirao. Posle večere služeni su voće i desert. Zaista ne znam šta je bilo od slatkiša na meniju, nisam ni pogledao šta služe - kazao je Dačić.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori nastave. Važne teme o kojima će delegacije Beograda i Prištine razgovarati su i telekomunikacije, energetika, verska i kulturna dobra. Na početku i na kraju sastanka obe strane su se obavezale da neće biti jednostranih poteza.

- Nikakvo nasilje, ništa što bi pogoršalo ionako tešku i kompleksnu situaciju nije dozvoljeno - kazao je Dačić.

Najzad, učesnici sastanka su se rukovali, što, kako kaže Dačić, nema nikakvo spektakularno značenje jer predstavlja obično pozdravljanje, dok rukovanje u formi protokola sa državnim obeležjima znači nešto sasvim drugo.

( I. M. / Izvor: Večernje novosti, Pres )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joko

    10. novembar 2012 | 00:51

    sigurno je na meniju bilo srpskog mesa ali ovo nase prase nije ni obratilo paznju jer mu je cilj da je pun stomak a ne cist obraz.Pa kako te bre nije sramota da se vidjas a jos rukujes i jedes s njim?!! Strasno je sta rade ovi nasi vladari...unistavaju i ono malo ponosa sto imamo....jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA