OSIPAJU SE RADIKALI: Todorovićeva "Istočna alternativa"

Od poznatijih funkcionera SRS, uz Todorovića će u ovo udruženje ući i Boris Aleksić, Paja Momčilov, Milorad Buha, Branimir Đokić...

  • 0

Najava da će bivši funkcioner Srpske radikalne stranke Dragan Todorović osnovati udruženje građana ”Istočna alternativa”, u kome će okupiti viđenije funkcionere SRS, dodatno je zakomplikovala situaciju u ovoj političkoj partiji, koja preživljava najteže trenutke od svoga osnivanja.

Oko Todorovića će se okupiti koji su nezadovoljni spoljnopolitičkom i bezbednosnom orijentacijom Srbije, a u isto vreme su ogorčeni na trenutno rukovodstvo partije. Od poznatijih radikala, uz njega će u ovo udruženje ući i Boris Aleksić, Paja Momčilov, Milorad Buha, Branimir Đokić...

Todorović u izjavi za Telegraf.rs kaže da ne želi da diže medijsku prašinu, kao ni da komentariše budući stav prema radikalima.

- Ne želim da detaljišem oko udruženja ”Istočna alternativa” sve do sledeće nedelje kada ćemo na konferenciji za štampu u beogradskom Medija centru reći sve detalje, plan i program našeg rada. Tada ćemo i pojasniti naš stav prema Srpskoj radikalnoj stranci. Nije još uvek sve dogovoreno, tako da molim medije i javnosti za strpljenje - štur je Todorović.

Na drugoj strani, funkcioner SRS Nemanja Šarović uveren je da potezi Todorovića neće uticati na dalji rad ove partije.

- Treba biti precizan i videti šta će oni osnovati,  da li se radi o nevladinoj organizaciji ili o političkoj partiji. Imena koja se navode u javnosti i vezuju za to udruženje su redom bivši funkcioneri naše stranke i nemaju trenutni angažman u rukovodstvu.  Mi smo na poslednjim izborima doživeli težak izborni poraz, partija se nalazi u procesu reorganizacije. Ukoliko grupa naših članova formira nevladinu organizaciju, mi nemamo nikakvih problema s tim, mogu da ostanu članovi. Ako osnuju političku partiju, to je već nešto drugo, zbog čega će biti isključeni. Bez obzira na njihove poteze, to ni na koji način neće uticati na budući rad SRS-a - ocenjuje Šarović.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA