Obradović: I mene su prisluškivali! (VIDEO)

"Aferu s prisluškivanjem treba rasvetliti do kraja. I ja sam bio predmet neovlašćenog prisluškivanja pre četiri godine", kaže ministar prosvete

  • 0

Zamenik predsednika SPS i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović izjavio je da koalicija SPS, SNS i URS dobro funkcioniše, kao i da aferu prisluškivanja treba rasvetliti do kraja.

- Aferu s prisluškivanjem treba rasvetliti do kraja i ko god je uradio bilo šta suprotno zakonu treba da snosi odgovornost. S druge strane, to pokazuje da je potrebno izvršiti određene zakonske izmene kako bi se obezbedila bezbednost građana, a samo sud može da naloži određene mere - rekao je Obradović.

On je naveo da je i sam bio predmet neovlašćenog prisluškivanja pre četiri godine.

- Zanimljivo je da država nije reragovala, ni danas mi nije jasno zašto - rekao je Obradović.

Upitan da li ima sukoba u Vladi i rivaliteta između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, ministar kaže da svi rade u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima. "Dačić je predsednik Vlade, Vučić je prvi potpredsednik Vlade, ministar odbrane i koordinator rada službi bezbednosti".

Upitan da li će biti promene vlasti u Beogradu, on je odgovorio da će se lideri stranaka koalicije dogovoriti o konkretnim potezima vezanim za lokalnu vlast u Beogradu, kao i da je logično da se vlast na lokalu napravi po ugledu na Republiku ako za to postoji matematička mogućnost.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA