URS PORUČIO DEMOKRATAMA: Umesto štancovanja saopštenja, dođite u Skupštinu

Ujedinjeni regioni Srbije odgovorili na optužbe DS-a da je Dinkić "u nedostatku argumentacije nedostojnim ponašanjem pokušao da pobegne od svoje loše ekonomske politike"

  • 0

Ujedinjeni regioni Srbije pozvali su večeras poslanike Demokratske stranke da, umesto "štancovanja medijski atraktivnih saopštenja", dođu u Skupštinu Srbije i počnu da rade posao za koji ih građani plaćaju.

- Saopštenje Demokratske stranke povodom objavljivanja fotografije na kojoj su u skupštinskoj sali prisutna svega četiri poslanika njihove grupe neodoljivo nas podseća na rečenicu iz filma ''Balkanski špijun'' - izvini se Ðuri što te je tukao", navedeno je u saopštenju URS.

Iz URS poručuju da se "nemoć iz Skupštine ne može prikriti naknadnim saopštenjima stranačke centrale".

- Istina koju je Mlađan Dinkić objavio na Tviteru boli. Ona pokazuje da je bivši car go i da su se poslanici DS danas bavili nekim drugim stvarima, a ne svojim poslom. Da su hteli, mogli su danas u Skupštini da postave sva ova pitanja Dinkiću. Dobili bi argumentovane odgovore na sve svoje nedoumice, jer mi zaista radimo - kaže se u saopštenju.

Iz te stranke poručuju da je nova vlada spasila Srbiju od bankrota u koji su je nezadrživo gurali ministri finansija iz DS.

- Mi ne stvaramo paralelnu realnost da prividno radimo, a da vreme, umesto u skupštinskim klupama, provodimo ko zna gde i ko zna kako - navedeno je u saopštenju URS.

DS: DINKIĆ PRAVI ATMOSFERU CIRKUSA U SKUPŠTINI

Demokrate su prethodno u saopštenju ocenile da je Dinkić u nedostatku argumentacije pokušao "nedostojnim ponašanjem i pravljenjem atmosfere cirkusa u Skupštini Srbije pobEgne od svoje loše ekonomske politike".

Dinkić je na tviter profilu uz fotografiju na kojoj je samo nekoliko poslanika DS u skupštinskoj sali, napisao: "Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo."

To je izazvalo oštre kritike demokrata u skupštinskoj sali, pa je sednica o predlogu budžeta za 2013. godinu najpre bila prekinuta na pola sata, a iako se Dinkić posle te pauze i konsultacija skupštinskog Kolegijuma izvinio poslanicima DS i Skupštini Srbije, demokrate su zahtevale prekid sednice, jer se, kako su naveli, ministar "nije izvinio na način na koji parlament zaslužuje".

- Pošto vidim da je Skupštinu ili barem jedan njen deo uvredio moj ''tvit'', želim da kažem da sam očekivao da u ovoj raspravi klupe budu dubke pune kritičara budžeta, želeo sam da javno zabeležim ono što je bio moj utisak, da u klupamaa nema nikoga iz nekada najveće stranke - rekao je Dinkić.

- Ako je ta istina bilo koga uvredila, najdublje se izvinjavam, ali se izvinjavam i Skupštini ukoliko je povređena institucija. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim, iako sam i sam uvređen da se rasprava odvija maltene bez jednog velikog dela opozicije. Možda nekome prija da rasprava prođe bez mnogo polemike, meni ne prija -  dodao je Dinkić.

Na kraju je sednica prekinuta, a rasprava o predlogu budžeta biće nastavljena u ponedeljak, 26. novembra.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA