Vukčević: Presuda nepravedna, kriva neadekvatna zaštita svedoka!

- Moramo da ostanemo hladne glave i da nastavimo saradnju u regionu, jer se samo tako mogu procesuirati ratni zločinci i doći do pravde za žrtve - poručio tužilac za ratne zločine

  • 0

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za Telegraf da je oslobađajuća presuda nekadašnjem komandantu OVK Ramušu Haradinaju nepravedna.

- U ovom postupku nije obezbeđena adekvatna zaštita svedoka i to je dovelo do ovakvog rezultata - rekao je Vukčević.

On je naveo da je reč o još jednoj nepravednoj odluci Haškog tribunala kojom nije došlo do pravde i satisfakcije za žrtve.

- Međutim, mi moramo da ostanemo hladne glave i da nastavimo saradnju u regionu, jer se samo tako mogu procesuirati ratni zločinci i doći do pravde za žrtve - rekao je tužilac.

Vukčević je podsetio da su u Haradinajevom slučaju svedoci ubijani ili su odustajali od svedočenja zbog bojazni za život.

Tužilac je kao primer naveo svedoka koji je Sudskom veću Haškog tribunala rekao "da će pre ići u zatvor nego da svedoči jer se boji za svoj život i za život svoje porodice".

Vukčević je rekao da srpsko tužilaštvo nastavlja rad na svojim predmetima koji se tiču sukoba na Kosovu bez obzira na Haški tribunal i dodao da Tužilaštvo ima tri predmeta koja se bave slučajevima oko 70 žrtava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA