Dačić: Neka Hrvati gledaju svoja posla!

Lider SPS: "Poručujem im da oni meni ne drže lekcije, nego da povedu računa o svom ponašanju!"

  • 2

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je Hrvati da gledaju svoja posla!

- Ne smemo da se ponašamo recipročno, ali da podsetim, nedavno na jednom svetskom prvenstvu u Hrvatskoj naši navijači nisu smeli ni da istaknu srpsku zastavu. Poručujem im da oni meni ne drže lekcije, nego da povedu računa o svom ponašanju! - rekao je Dačić u Bijelom Polju, gde je prisustvovao Svetosavskoj akademiji.

On je ocenio da odnose Srbije i Crne Gore treba dovesti u sklad, jer na svetu nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog.

- Kada se obični građani iz ove dve države sretnu, ore se pesme, govori o ljubavi... A u politici smo najveći neprijatelji jedni prema drugima. Mislim da je vreme da to prevaziđemo - kazao je Dačić u Bijelom Polju, gde je prisustvovao Svetosavskoj akademiji.

On je naveo da Srbija ima nacionalni interes i legitimno pravo da brine o svom narodu, koji živi van njenih granica bilo gde u svetu, pa i u Crnoj Gori.

- Na svetu nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog, bilo gde da žive. Zato je svaki napad jednih na druge pljuvanje samih sebe. Napadi koji dolaze iz jedne ili druge države su kontaproduktivni, jer crnogorski i srpski narodi nemaju nikog bližeg od samih sebe - kazao je Dačić.

On je ponovio da su izjave savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa "veoma opasne".

- Izjave gde se na neki način izražava simpatija ili, u ovom slučaju, žaljenje što taj eksploziv nije aktiviran, nisu nikakvo slobodno mišljenje. To su veoma opasne izjave koje mogu da legitimišu terorističke napade. Zamislite da je savetnik predsednice Skupštine Srbije rekao da je šteta što nije aktiviran eksploziv u nekoj dvorani u kojoj su bili crnogorski predsednik i premijer - istakao je Dačić.

Govoreći o odbeglom narko-bosu Darku Šariću, Dačić je istakao da je teško reći gde se on nalazi.

- On nije samo meta srpske i crnogorske policije, nego svih najvećih bezbedonosnih agencija na svetu. Ne znam koliko dugo će moći da se krije - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA