DS: Vlast odgovorna za povampirenje "Obraza" i drugih desničarskih organizacija

"Organizacije koje su pravile crne spiskove za nevladine organizacije i medije, palile Beograd, našle su se na zajedničkom skupu sa ministrom pravde, a sa takvim ohrabrenjem ne čudi što je Obraz danas uputio smrtnu presudu sudijama Ustavnog suda", navodi u saopštenju Demokratska stranka

  • 5

Demokratska stranka optužila je vlast da podržava zakonom zabranjene organizacije, poput "Obraza", i zapitala ministra pravde šta će učiniti da zaštiti sudije Ustavnog suda kojima je ta desničarska organizacija "uputila pretnje smrću".

Ta stranka u saopštenju navodi da mesecima upozorava "na opasne tendencije u društvu - nezaposlenost koja raste, životni standard koji pada, socijalne, ali i nacionalne tenzije koje su vezane za Kosovo su prevelike".

"Ako se tome doda puštanje kriminalaca i navijača na ulice usvajanjem Zakona o amnestiji, jasno je da su to idealne prilike za povampirenje desničarskih i nacističkih organizacija koje, nažalost, imaju podršku u novim vlastima", navodi DS.

DS dodaje i da su "organizacije koje su pravile crne spiskove za nevladine organizacije, medije, palile Beograd, našle su se na zajedničkom skupu sa ministrom pravde".

"Njegova želja da osudi haške presude zajedno sa studentima je razumljiva, ali da to čini kao ministar pravde sa zabranjenom organizacijom Obraz je protivpravno i opasno za društvo", navodi ta stranka.

DS u saopštenju konstatuje i da sa takvim ohrabrenjem ne čudi što je "Obraz" danas uputio smrtnu presudu sudijama Ustavnog suda, i pita ministar pravde šta će učiniti da zaštiti sudije, ali i građane?

"Da li će snositi odgovornost za ovakvo ponašanje? Da li će vlast nastaviti da podržava zabranjene organizacije ili da sprovodi odluke suda", pita se DS, i dodaje: "Šta običan građanin može da očekuje u takvom društvu, ako se sudijama USS-a preti smrću?".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    6. decembar 2012 | 21:31

    Predlazem zutzcima da vise ne brinu za ovaj narod,videli smo i osetili debelo predhodnih godina kako izgleda kad vi brinete.Otisli ste sa vlasti (hvala bogu ) nadam se da cete uskoro i sa politicke scene ove zemlje, nismo vise vasa briga. Narod je na izborima rekao svoje.

  • ZorkaM

    7. decembar 2012 | 13:58

    Vlast je svakako pocela vama da se bavi.Nesto se ne secam da je Obraz privatizovao i to ,,uspesno,,Srbiju.A ta pretnja i malo dete zna, da im je podmetnuta.Mora da su im podmetnule neke EU,,patriote,,.Bolje cutite i ne javljajte se, fals demokrate,mozda vam nesto i zaboravimo.Toliko ste pokupili kletvi, ovog naroda, da ce te se rasturati,makar jos dva puta.

  • Makrijan DImitrijevic

    7. decembar 2012 | 10:19

    Neverovatno je da se DS usudjuje da se oglasi kod cinjenice da su bas oni napravili totalni haos u pravosudju. A jos neverovatnije je da se oni usudjuju da napadnu mladog Ministra pravde Selakovica. Zabrana "Obraz"-a je samo jedna u nizu politikantskih besmislica. Licno sam poznavao sada pokojnog Nebojsu Krstica (osnivaca "Obraz"-a koji je poginuo pod vise nego cudnim okolnostima). Moj utisak je da je u pitanju patriotska, rodoljubiva organizacija. Jedini koji prave u ovoj zemlji CRNE SPISKOVE su potomci SKJ, UDBE i OZNE koji se listom nalaze bas u DS-u, LDP-u i ostalim antisrpskim "udrugama".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA