SNS: "Otrcano spinovanje " gnevnih i zavidnih demokrata

"Razumemo gnev i zavist DS, koja nema ljude Selakovićevih kvaliteta i kapaciteta, već kadrove koji su iskusni samo u pljačkanju i uništavanju zemlje", navodi se u saopštenju naprednjaka

  • 2

Srpska napredna stranka odbacila je stavove Demokratske stranke o povezanosti vlasti i zabranjenih desničarskih organizacija poput "Obraza", nazvavši ih "otrcanim spinovanjem" kako bi se sakrilo da je aktulena Vlada Srbije za četiri meseca uradila više nego DS za prethodnih 12 godina.

Ta stranka u saopštenju "konstatuje da je smešno i žalosno" što ministra pravde Nikolu Selakovića napadaju isti ljudi koji su "razorili resor pravosuđa, uveli sistemsku korupciju na velika vrata i devalvirali svaku instituciju".

SNS u saopštenju navodi i da najoštrije osuđuje svaku pretnju i svaki poziv na nasilje i da se zalaže da svi građani i institucije imaju Ustavom i zakonima zagarantovanu zaštitu.

"Trudimo se da institucionalno i na demokratski način vodimo Srbiju i beskompromisno se zalažemo da svaki građanin i institucija u svakom trenutku imaju zaštitu koja im je zagarantovana Ustavom i zakonom", navode naprednjaci.

Naprednjaci dodaju i da razumeju "gnev i zavist" DS, "koja nema ljude Selakovićevih kvaliteta i kapaciteta, već kadrove koji su iskusni samo u pljačkanju i uništavanju zemlje, i u medijskom blaćenju svakog ko drugačije misli".

Naprednjaci smatraju i da DS to radi "kako bi se marginalizovali ministrovi uspesi, ali i uspesi cele Vlade Srbije, koja je za četiri meseca uradila više nego demokrate za 12 godina".

Ta stranka u saopštenju ukazuje i da DS, "kao i obično, na najgrublji mogući način izvrće činjenice i zamagljuje stvarnost" i pruža "bezrezervnu podršku članu Predsedništva SNS i ministru Selakoviću".

"Rezultate njihove "brige" građani su prethodnih godina i te kako mogli da osete na svojoj koži kroz najveću nezaposlenost u Evropi, propadanje firmi, pljačkaške privatizacije, otimačinu na svakom koraku i strahovitu korupciju protiv koje je SNS snažno opredeljena, a koju je, kao način funkcionisanja, uvela DS", navode naprednjaci.

Ustavni sud, koji je u junu na inicijativu Republičkog javnog tužilaštva zabranio delovanje "Obraza", prethodno je saopštio da je dobio dopis sa pretnjama smrću sudijama tog suda i njihovim porodicama, koji je potpisan sa "Preki sud, The Black Hand - Apis".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    7. decembar 2012 | 08:57

    Vucicu obrati paznju malo vise sta ti rade stranacke kolege po lokalima da ne prodjes kao Tadic i izgubis sledece izbore

  • sudija

    7. decembar 2012 | 01:44

    Slazem se sa svim zakljucenim od strane SNS i pitam da li treba prije "Obraza" zabraniti DS koja je nanjela vise stete Srbiji i srpskom narodu od svih drugih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA