PROKIĆEV PREOKRET: Građanska Srbija da podrži Vladu Vučića i Dačića!

- Treba da se pruži podrška onima koji su jedini pokazali želju, ali i sposobnost da se menjaju. To su upravo oni koji su trenutno na vlasti - istakao je bivši visoki funkcioner LDP, bivši član i osnivač LDP

  • 1

Nenad Prokić, pisac, dramaturg i univerzitetski profesor, koji je nedavno napustio LDP, smatra da građanska Srbija treba da podrži Vladu naprednjaka i socijalista.

- Dve najveće stranke u Srbiji su na proteklim izborima zajedno osvojile oko 48 procenata glasova. To može da znači mnogo toga, ali jedno sasvim sigurno: otvorio se ogromni neupražnjeni politički prostor. Kako će se on popuniti, to ne znam, ali pretpostavljam da će biti popunjen ili nekim novim snagama ili onim snagama koje su zasad jedine pokazale želju, ali i sposobnost da se menjaju u jednom neuspešnom društvu. A to su SNS i SPS - rekao je Prokić.

On je dodao da je i Evropski parlament pozdravio proaktivnu ulogu Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, zalažući se snažno da Srbija što pre dobije datum početka pregovora o članstvu Srbije u EU i da takvu podršku prethodna vlada nikad nije dobila.

- Drugi put je čak i donekle manje neizvestan i manje opasan, ali zahteva veću hrabrost, pogotovo među takozvanom građanskom elitom, a to je da se pruži podrška onima koji su jedini pokazali želju, ali i sposobnost da se menjaju. To su upravo oni koji su trenutno na vlasti - rekao je Prokić.

On je rekao da se nije lako odlučio da ode iz LDP.

- Osnovao sam tu stranku, prešao stotine hiljada kilometara po Srbiji tokom sedam godina i zajedno sa svima trpeo velike pritiske zbog politike koju smo vodili. Od kada smo ušli u manjinsku podršku vlasti u Beogradu, ništa više nije bilo kao što smo zamišljali kada smo osnivali stranku. A tokom poslednje dve godine, sve to eskaliralo je do tačke na kojoj više nema povratka. Sve društvene grupe u Srbiji završe na takav način. Iskrsnu neke čudne ljudske osobine praćene psihologijom džeparoša i sve se rasturi - rekao je Prokić.

On je dodao da ne vidi više nikakvu mogućnost da se život u Srbiji regeneriše idejama 5. oktobra (2000).

- Samozvani nastavljači te ideje, i u mojoj bivšoj stranci, uglavnom društvu preporučuju ono što ni ne pomišljaju da primene na sebi kroz unutrašnje demokratske i liberalne procedure u stranci. U tom domenu, u LDP za sedam godina nije bilo nikakvog napretka - kazao je Prokić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    8. decembar 2012 | 10:21

    Dobra preporuka za SNS,ionako nemaju takve "namazane kadrove"!!!Smesan si Prokicu,slihras se Vucicu........strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA