LDP: SNS je izgubila kompas, brutalno se obračunava sa kritičarima! SNS: Jovanoviću je otimanje para važnije od svega!

Nakon saopštenja naprednjaka o "napadima na Vučića i Nikolića", Liberano demokratska partija saopštila je da je "SNS sama potvrdila da je ona ideološki i politički oslonac onima kojima prave spiskove za progon i uništenje nevladinih organizacija", na šta su naprednjaci reagovali uvredama na račun lidera LDP-a

  • 0

Još jedan u nizu "rat saopštenjima" između Liberalno demokratske partije i Srpske napredne stranke započeo je izjavom iz "tabora" LDP-a da je "SNS izgubila kompas" i da se "brutalno i vulgarno obračunava sa svakim ko se usudi da kritikuje njenu vlast ili njene lidere". Na ovo su reagovali naprednjaci, uz ocenu da lider LDP-a Čedomir Jovanović naprednjake "doživljava kao jedine krivce što mu se lična kasa više ne puni parama otetim od naroda".

Povod za ovaj "obračun" bilo je saopštenje SNS-a u kom se navodi da je ta partija "šokirana što je Dan ljudskih prava najbrutalnije zloupotrebljen za napad na predsednika SNS-a i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića".

LDP:  SNS SE BRUTALNO I VULGARNO OBRAČUNAVA SA SVAKIM KO SE USUDI DA JE KRITIKUJE 

LDP je reagovao na ovo saopštenje tvrdnjama da je SNS "napadom na grupu nevladinih organizacija i Kuću ljudskih prava u Beogradu" pokazala da je "potpuno izgubila kompas" i na Dan ljudskih prava "sama potvrdila da je ona ideološki i politički oslonac onima koji prave spiskove za progon i uništenje nevladinih organizacija, medija, javnih ličnosti".

Prema LDP-u, svako ko kritikuje naprednjake se "u ispadima i saopštenjima" SNS, njenih ministara i funkcionera, proglašava sumnjivim licem i saboterom.

- To je logična posledica atmosfere u kojoj ministar pravde mitinguje sa "Obrazom" i "Pokretom 1389", ekstremisti prete čak i Ustavnom sudu, a u nekim sredinama u Srbiji ''Naši'' postaju koalicioni partneri stranaka vlasti - navodi LDP.

Ta partija ističe da je Kuća ljudskih prava institucija koja je osnovana na njenu inicijativu i da predstavlja instituciju saradnje civilnog i gradskog sistema, "kao što je u uobičajeno u civilizovanom svetu koji naprednjaci očigledno još uvek preziru, uprkos deklarativnoj privrženosti ljudskim pravima i demokratiji".

- Nedopustivo je da se SNS brutalno i vulgarno obračunava sa svakim ko se usudi da kritikuje njenu vlast ili njene lidere. Takvo ograničeno ponašanje pokazuje da iza svakodnevnih saopštenja i agresivnosti naprednjaka stoji ista ona logika koja je pre 20 godina svakoga ko se bori za ljudska prava i pravo na kritiku vlasti proglašavala izdajnikom i stranim plaćenikom - navedeno je u saopštenju.

LDP smatra da to mora odmah da prestane, kao i da vlast prestane da bombarduje javnost uvredama, etiketama i pretnjama svakoj organizaciji civilnog društva ili političkoj partiji koja se usudi da primeti da se stanje ljudskih prava u Srbiji ubrzano pogoršava.

SNS: NESREĆNI JOVANOVIĆ NEMA ŠTA DA PONUDI SRBIJI

Očekivano, nakon saopštenja partije Čedomira Jovanovića, usledilo je novo saopštenje naprednjaka, u kome su lidera LDP-a nazvali "glavnim slugom bivšeg režima", navodeći da razume zašto se on uvek javlja saopštenjima kad god se oglase naprednjaci.

- Do toga dolazi jer nesrećni Jovanović nema šta ni da ponudi, ni da kaže o Srbiji, a naprednjake doživljava kao jedine krivce što mu se lična kasa više ne puni parama otetim od naroda - ističe SNS.

Ta stranka podseća "biznismena Jovanovića da je samo odgovarala na napade nekih nevladinih organizacija". SNS navodi da će, "imajući u vidu da je Jovanoviću otimanje para uvek bio važniji posao od čitanja knjige ili saopštenja, uvek sve blagovremeno pročitati, pokazati i ukazati biznismenu Jovanoviću".

(M. S. / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA