Đilas: Platforma je nerealna i populistička

Lider DS: Platforma za Kosovo i Metohiju ima devet strana i predviđa čak i prekid dijaloga sa Evropom

  • 0

Lider Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je danas da je platforma za Kosovo i Metohiju populistička i nerealna i da između ostalog sadrži i predlog za prekid tehničkog dijaloga sa EU.

- Na prvo čitanje dokumenta, on je populistički i nerealan i u sebi sadrži, između ostalog, i predlog za prekid tehničkog dijaloga sa EU, što bi značilo prekid evropskih integracija, i datum za pregovore bi bio dalji nego što je danas - ocenio je Ðilas.

On je na konferenciji za novinare u sedištu DS rekao da, kada su u pitanju prava ljudi koji žive na KiM, u Srbiji je danas malo onih koji bi rekli da to što je navedeno u platformi na tu temu, nije dobro za Srbe na Kosovu.

- Osnovni problem je što verujemo da je to nerealno - rekao je Ðilas i dodao da će Predsedništvo DS detaljno analizirati dokument, jedan po jedan član, i da će svoj stav izneti u javnost.

Ðilas je ocenio i da Srbija danas ima dve politike prema KiM, jednu od predsednika Srbije Tomislava Nikolića i drugu od Vlade Srbije.

On je napomenuo da je neophodno da se o ovako bitnim temama uradi sve kako bi se postigao što širi društveni konsenzus.

Ðilas, koji se danas prvi od opozicionih lidera sastao sa predsednikom Nikolićem, rekao je i da tekst platforme ima devet strana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA