SIMIĆ: Ideje iz platforme poznate, očekivano da ih ne prihvate Brisel i Vašington

- Tek narednih dana videćemo kakve će to izazvati reakcije i na osnovu toga ćemo videti da li su očekivanja Beograda osnovana ili je u pravu Hašim Tači kada i ovaj plan stavlja u kategoriju uobičajnih "velikosrpskih ideja" - smatra profesor Fakulteta političkih nauka

  • 0

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić ocenio je da su ideje iz nacrta platforme o Kosovu i Metohiji već poznate, ali i da je očigledno očekivanje da one ne budu prihvaćene u Briselu i Vašingtonu.

- Ono što je pitanje svih pitanja jeste šta sadržaj platforme znači sa stanovišta statusa Kosova, odnosno da li Beograd time prihvata nezavisnost Kosova, tražeći autonomiju unutar svoje države ili se pokušava, na osnovu Ahtisarijevog plana, doći do određenog posebnog statusa - rekao je Simić.

On je istakao da su same ideje koje su sadržane u platformi, ili barem u onim nezvaničnim verzijama do kojih se danas došlo, već poznate, ali da mu se čini da su one dosta dugo razrađivane, kao i da je očigledno da postoji očekivanje da one neće naići na razumevanje Brisela ni Vašingtona.

- Tek narednih dana videćemo kakve će to izazvati reakcije i na osnovu toga ćemo videti da li su očekivanja Beograda osnovana ili je u pravu Hašim Tači kada i ovaj plan stavlja u kategoriju uobičajenih "velikosrpskih ideja" - smatra Simić.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA