STEVANOVIĆ: Podržavam uhapšene, ovo je pokušaj smene vlasti u Kragujevcu!

- Privođenje pojedinih čelnika stranke "Zajedno za Šumadiju" je vrhunac orkestrirane kampanje protiv lokalne vlasti i vladajuće partije - tvrdi gradonačelnik Kragujevca. Dačić: "Akcija policije nije politički motivisana"

  • 1

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je privođenje pojedinih čelnika stranke "Zajedno za Šumadiju" ocenio kao "vrhunac orkestrirane kampanje protiv lokalne vlasti u Kragujevcu i vladajuće partije".

On je dao "punu podršku svojim ljudima", uz napomenu da "neko na ovaj način hoće da smeni vlast koju su izabrali građani".

- Uveren sam da je ova priča podmetnuta i odavno isplanirana i ona je nastavak sukoba između gradske vlasti i policijske uprave u Kragujevcu. Oni koji žele da na ovaj način promene vlast u Kragujevcu treba da znaju da vlast mogu da promene samo oni koji su je i izabrali, a to su građani - rekao je Stevanović.

S druge strane, predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da akcija privođenja u Kragujevcu nema nikakve veze sa političkim razlozima.

- Ja sam razgovarao sa Veroljubom Stevanovićem pre nekoliko meseci. Situacija u Kragujevcu nije dobra, jer postoji sukobljenost lokalnih vlasti i MUP-a i tužilaštva, tako da je potrebno utvrditi principe na kojima će se sarađivati u narednom periodu, ali ova akcija nema veze sa tim - rekao je Dačić.

Stevanović, pak, tvrdi da je do privođenja došlo na osnovu anonimnih prijava, kojih je do sada bilo oko 4.000.

- Antikorupcijski tim policije je u Kragujevcu već tri meseca, sve je ispitao i pročešljao i mi svakoga dana kopiramo i dajemo inspektorima na uvid oko 2.000 stranica raznih dokumenata i priznanica. U isto vreme naše krivične prijave protiv policije zbog torture i korupcije su gurnute pod tepih i na njih niko ne reaguje – objašnjava Stevanović.

On kaže da su iz vrha države pre dva meseca dobili obećanje da će te prijave biti procesuirano u roku od deset dana, ali se nije desilo ništa.

URS: Privođenja u kontekstu razmirica policije i grada

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Marko Selaković izjavio je da privođenjem funkcionera "Zajedno za Šumadiju" Nebojše Vasiljevića i Zlatka Milića posmatraju u kontekstu razmirica i tenzija koje mesecima postoje između Policijske uprave i gradske uprave u Kragujevcu.

- Nije nam iz saopštenja policije jasno o čemu se radi, ali jasna je jedna stvar, a to je da Vasiljevića i Milića niko ne tereti da su na bilo koji način oštetili državni budžet - rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije.

URS je, kako je naglasio, posvećen borbi protiv korupcije i kriminala, ali isto tako želi da se u ovom konkretnom slučaju vodi profesionalna i objektivna istraga, a ne da to bude politički proces.

Selaković je rekao da on, niti URS, nisu ni sudije, ni tužioci, niti organi policije, ali da kao stranka očekuju da pravda i zakon budu jednaki za sve.

- Neka policija obavi svoj posao objektivno i neka saopšti koji su razlozi za privođenje - rekao je portparol URS.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepigoga

    25. decembar 2012 | 00:38

    Ako se dokaze da je neko s pravom uhapsen onda I ovog u corku kad vec garantuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA