ŽIVKOVIĆ: Bojović i Šarić čuvaju vladajuću koaliciju

Nikad Šarić neće biti uhvaćen, jer oni koji danas vrše vlast, zajedno sa delom onih koji su bili pre njih, imaju u porodičnom albumu slike sa Šarićem i Bojovićem, izjavio je bivši premijer

  • 5

Bivši premijer i funkcioner DS-a Zoran Živković tokom inicijativnog sastanka za osnivanje Nove stranke, održanog večeras u Nišu, optužio je aktuelnu vlast, ali i svoje nekadašnje stranačke kolege da su upropastili Srbiju, zbog čega je posle osmogodišnje apstinencije, odlučio da se vrati u političke vode.

- Luka Bojović i Darko Šarić su garant koalicije koja je danas na vlasti, zato što jedan iz te koalicije drži dokaze da se njegov partner slikao, ljubio i poslovao sa Šarićem, a ovaj drugi ima dokaze da je ovaj prvi to isto radio, ali sa Lukom Bojovićem. Nikad Šarić neće biti uhvaćen jer oni koji danas vrše vlast, zajedno sa dobrim delom onih koji su pre njih držali vlast imaju u porodičnom albumu fotografije sa Šarićem i Bojovićem - izjavio je Živković, naglasivši da Nova stranka neće praviti kompromise kako bi došla do vlasti:

- Jedina tekovina 5. oktobra je da se više ne krade na izborima, već se krade posle izbora i to tako što se izigrava narodna volja. Glasate za jednu stranku koja je motor demokratskih promena, a onda se ta stranka u protivprirodnom bludu udruži sa strankom koja je prouzrokovala najveće probleme u ovom društvu. Nismo mi devedesetih godina bili u bilo kakvoj zavadi sa SPS-om! Ne, oni su hteli da nas pobiju,  i ubili su najboljeg među nama i tu pomirenja nema - naglasio je bivši premijer.

Obrazlažući potrebu za osnivanjem Nove stranke, Živković je istakao da pošteni građani moraju da prevaziđu barijeru da je politika nešto prljavo, te da političkim angažovanjem pokušaju da spasu Srbiju, kojoj treba promena celog sistema i to odmah "inače, ode voz".

Nakon inicijativnog sastanka, nekoliko stotina učesnika tribine dobili su koverte sa pristupnicama kako bi omasovili stranku, čije se osnivanje očekuje u martu:

- Potrebno nam je da prikupimo 10.000 potpisa, ali i da platimo takse od oko 40.000 evra, tako da ćemo mi biti prva stranka koja je davala, a ne uzimala novac od države. Međutim, članovi ne treba da se plaše, od njih neće biti tražen novac, ali ćemo sve raditi transparentno. Na našem sajtu neće biti slika predsednika stranke, već izvod sa tekućeg računa, gde će se jasno videti od koga je stigao novac i za šta je potrošen, što niko drugi do sada nije radio – najavio je Živković.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gangula

    12. januar 2013 | 05:22

    Seri seri moj golube beli

  • kosač

    11. januar 2013 | 23:35

    Zoran sere ranom zorom...

  • opanak

    12. januar 2013 | 08:14

    odakle izadje ovaj mis?!pa jos cugnuo svog domaceg vina I dohvatio mikrofon da nam kaze da je resio da se vrati I opet nas makar kroz budzet za finansiranje stranke ponovo skrati,pametan cova,hoce da uvede svoj brend u skupstinu I postane glavni dobavljac soka od grozdja I time unapredi zdravlje nase raje funkcionerske sto se uramljivala sa Sakalom ovaj Sarojem u ramovima za slike ili ti iskoristila prilike belog maga,sada nam dodji Zivko u skupstinu ti,otvori nam oci I pokazi koju fotografiju imas ti?!kolektivno da se bijemo u grudi od alkosa u klupama I njihovih dobavljaca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA